Dogecoin ontvangt kritiek vanwege slechte prestaties, ondanks goedkeuring van Elon Musk

606 totale weergaven
dogeq

Dogecoin ontvangt aanzienlijke kritiek vanwege slechte prestaties, ondanks de goedkeuring van Elon Musk.

Dogecoin, de token die eerder onderdeel was van een grote hype op social media en vaste investeerders, heeft op het moment moeite met het volhouden van een aanzienlijk herstel. Dit heeft geleid tot negatieve reactie vanuit de cryptogemeenschap.

Van populariteit naar kritiek

Dogecoin werd eerder enorm veel gepromoot op social media door influencers en grote namen, zoals Elon Musk. Ondanks deze benoemingen heeft de token moeite met het behouden van aanzienlijk herstel van de koers, wat niet goed opgepakt wordt door de cryptogemeenschap:

De gemeenschap is nogal verdeeld geraakt over het gebrek aan momentum, waarbij velen kritiek uiten op de recente prijsprestaties van de memecoin. Al maanden daalt Dogecoin gestaag, zoals blijkt uit prijsgegevens, ondanks dat er tussendoor kleine pieken te zien zijn. Aangezien de 200-daagse EMA (Exponential Moving Averages) een grote barrière vormt voor Dogecoin, heeft de prijs moeite gehad om boven de gemiddelden te komen.

 Geen Elon Musk effect meer

Het gebrek aan stijging van de Dogecoin koers, zelfs niet wanneer bekende mensen de token op social media promoten, geeft aan dat het beeld van de markt over Dogecoin is veranderd. In het verleden is de prijs van Dogecoin gestegen als reactie op steun van bekende namen, waaronder Musk.

De manier waarop de gemeenschap afhankelijk is van steunbetuigingen om koersstijgingen te stimuleren, is de afgelopen maanden aanzienlijk gegroeid. Beleggers beginnen stabielere prijsacties te eisen, aangezien ze het snelle stijgen en dalen zat zijn. Zo willen ze stabiele prijsacties die gebaseerd zijn op gezonde fundamentals, in tegenstelling tot tweets van bekende namen. Een deel van de reden waarom de invloed van Musk niet zo sterk meer is, is dus de staat van de cryptomarkt.

Wat zoeken handelaren precies?

Nu cryptohandelaren meer op zoek zijn naar toepasbaarheid en gebruiksscenario’s voor cryptocurrencies, moet Dogecoin zich aanpassen aan de trend. Aanbevelingen van bekendheden hebben niet meer de invloed die ze in 2021 hadden. Dit is ook terug te zien in de trend van memecoins, die steeds minder goed weten te presteren. Het creëren van een hype wordt steeds lastiger.

Om weer te kunnen stijgen, moet Dogecoin aanzienlijke weerstandsniveaus overwinnen. Met name de 200-daagse en 26-daagse EMA moeten overkomen worden, aangezien die de afgelopen maanden als grote obstakels hebben gediend voor de koers.

Ook wordt het herwinnen van het vertrouwen van beleggers enorm belangrijk voor het stabiliseren en stijgen van de prijs. Dit kan bevorderd worden door een hernieuwde druk op gebruiksscenario’s of integratie te leggen. In hoeverre dit wordt gedaan door het team achter Dogecoin, gaan we nog zien.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...