Donald Trump: investeren in crypto is wachten op een ramp

Oud-president Donald Trump heeft zich afgelopen week weer eens uitgesproken over cryptovaluta. De miljardair had er weinig goeds over te zeggen.

Trump 

Trump is geen fan van crypto assets, zo heeft hij meerdere malen tijdens een interview verteld. In een recent gesprek met Fox Business afgelopen dinsdag laat hij weten de dollar nog altijd een goede munt te vinden. Investeren in crypto assets is volgens de Republikein ‘wachten op een potentiële ramp’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Fox Business vindt Trump dat cryptovaluta de VS niets goed kan brengen. Het geld in de cryptomarkt zou moeten worden geherinvesteerd in de nationale munt.

‘De munt van de wereld hoort de dollar te zijn. En ik denk niet dat we allemaal bitcoin moeten bezitten. Ik vind dat ze de crypto industrie heel streng moeten reguleren. Het haalt het voordeel van en het belang van de dollar weg.’

Afgelopen week antwoordde Trump nog zijn standaard antwoord voor dingen die hij niet begrijpt. Volgens de oud president zijn bitcoin en crypto misschien wel compleet ‘fake’.

Bitcoin bedreigt de dollar

Op dit moment is de dollar de wereldreservemunt. Toch is de dollar niet stabiel en verliest het jaarlijks een paar procent waarde. Sinds het begin van de corona pandemie in begin 2020 printte de centrale bank van Amerika, the Federal Reserve, biljoenen dollars bij. Dit geld werd in de economie geïnjecteerd. Dit had het uitbreiden van het aanbod van dollars en daarmee een waardevermindering van de koopkracht als gevolg. Terwijl de rente op 0% staat is de gemiddelde inflatie zo’n 5,4%. Afgelopen week bereikte de balans van de federal reserve een totaal van $8.000 miljard aan bezittingen.

Het overgrote deel van de geldcreatie komt door het opkopen van goederen of beleggingsproducten zoals securiteiten en obligaties. Afgelopen week kondigde de Fed overigens aan dit opkoopprogramma van plan is binnenkort te eindigen. Het is nog de vraag of dit ook echt gaat gebeuren.