DonAlt voorspelt korte correctie voor bitcoin

De pseudonieme handelaar DonAlt vergaarde in de eerste maanden van 2023 naam en faam door gelijk te krijgen over de bodem van bitcoin van november 2022. DonAlt stapte destijds vol overtuiging in en inmiddels weten we dat hij daarmee vrijwel exact de bodem van de koers voorspelde. In een nieuwe video deelt de analist dat hij inmiddels weer is uitgestapt en dat hij op ongeveer 28.700 dollar een significant deel van zijn bitcoin heeft verkocht.

Korte correctie

Hoewel hij op dit moment de potentie voor een korte correctie ziet, betekent dat volgens hem niet dat het bullish momentum voor bitcoin volledig verdwenen is. De opwaartse trend is volgens de analist nog in tact, maar op de korte termijn voorziet hij wat dalingen, waar hij met een verkoop van wil profiteren.

"Is het allemaal voorbij? Nee, dat denk ik niet. Ik voel nu al een enorme fear of missing out (FOMO), daar ga ik niet om liegen. Ik heb op de hoogtepunten van vandaag wat verkocht en ik voel nog steeds FOMO", zo laat de analist weten.

Op de maandgrafiek constateert DonAlt dat de koers is uitgebroken uit een periode van zeven maanden van consolidaties. "We hebben het gros van de daling die kwam als gevolg van de implosie van Three Arrows Capital en LUNA weten te herstellen. Als je een target van 28.000 dollar had op de dieptepunten van 16.000 dollar, dan verklaarden mensen je voor gek", zo gaat de analist verder.

Dagelijkse grafiek voorspelt onheil

Ook op de weekgrafiek ziet het er op dit moment allemaal nog stabiel en sterk uit volgens DonAlt. Alleen op de dagelijkse grafiek constateert hij wat zwakte, wat er mogelijk op wijst dat bitcoin op dit moment een kleine correctie te wachten staat.

"De ellende begint als je kijkt naar de dagelijkse grafiek. Die begint een beetje over zijn top heen te leunen, alsof hij kromtrekt. Ik zag daar de potentie voor op de top en ik had een aantal redenen om te verkopen", aldus DonAlt.

Dat betekent volgens hem dus niet dat de bullish trend helemaal voorbij is voor bitcoin. "We hadden een gigantische opwaartse beweging en nu bewegen we zijwaarts. Zelfs als we een beetje terugvallen, dan denk ik dat de correctie van korte duur zal zijn", zo sluit hij af.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....