Bitcoin koers op weg naar $30.000?

Bitcoin tikte de afgelopen week nog de $26.540 aan, maar handelt op moment van schrijven alweer 1.500 dollar hoger. Wat gaat de prijs op de korte termijn doen?

In een fase waarin enkele banken omvielen, wisten beleggers bitcoin te vinden. Mensen waren minder zeker van hun spaargeld bij banken en vluchten naar het digitale goud. Daarnaast zijn er speculanten actief die de "brrr printer"-stand van de centrale banken aan het "frontrunnen" zijn.

Want historisch gezien doet bitcoin het goed in een macro-omgeving waarbij het geld tegen de plinten klotst. Nu overheden en centrale banken bij moeten springen bij commerciële banken, betekent dat de M1 geldvoorraad weer aan het uitbreiden is. Speculanten willen daarom liever sub $30.000 kopen dan erboven.

bitcoin maandgrafiek, bron: Coingecko
bitcoin maandgrafiek, bron: Coingecko

Volgens Michaël van de Poppe is het belangrijk dat $27.900 houdt, want dan ligt mogelijk de $30.000 in het verschiet. Dat zou het hoogste niveau zijn van de afgelopen 11 maanden.

Liever ziet hij dat de koers nog even $25.000 test, voordat deze richting de $40.000 kan. Volgens collega-analist Adrian Zduńczyk bekend als Cryptobirb, buigt de simple moving average 200 weer naar boven. Deze lijn (in de tweede grafiek hieronder) is het prijsgemiddelde van de afgelopen 200 dagen (~40 weken).

Zodra deze een opwaartse trend laat zien, dan is dat een signaal dat er een kopersmarkt aankomt. Of dat ook werkelijk gebeurt is afwachten, want de prijs trekt zich niets aan van één indicator zoals deze.

Een van de zaken die momenteel wel een rol spelen is dat de liquiditeit op de cryptomarkt is verminderd doordat met name de Amerikaanse overheid ingreep bij cryptobanken zoals Silvergate. Daardoor maken de USD-paren minder volume. Dat Binance ook wordt aangepakt, speelt ook een rol. Het marktaandeel van Binance is met circa 16% gedaald, zo meldt databureau Kaiko.

Bitcoin koers op weg naar $30.000?
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...