Doneren aan Wikipedia in bitcoin blijft mogelijk

Doneren aan Wikipedia in bitcoin blijft mogelijk

Het voorstel vanuit de gebruikers om te stoppen met donaties in bitcoin aan de Wikimedia Foundation is niet overgenomen door de stichting. Het blijft gewoon mogelijk om te doneren in bitcoin en een aantal andere cryptovaluta.

Verzoek om bitcoin te schrappen

Aanhangers van Wikipedia riepen eerder deze maand op om te stoppen met het accepteren van donaties in bitcoin en andere cryptovaluta, vanwege de ecologische voetafdruk. Het voorstel kwam in dezelfde week dat een dergelijk voorstel bij Mozilla leidde tot het tijdelijk stoppen van deze betaaloptie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wikimedia Foundation, de stichting die verantwoordelijk is voor Wikipedia, heeft op het voorstel gereageerd. Mensen die willen doneren kunnen dat gewoon blijven doen met bitcoin. Elise Flick van Wikimedia vertelde dat “de meest wenselijke manier van betalen in verschillende delen van de wereld” beschikbaar moet zijn. En daar hoort volgens haar ook de mogelijkheid bij om met cryptovaluta te betalen.

$130.000 cryptovaluta gedoneerd

Ook Julia Brungs van het PR-teams heeft zich uitgesproken in reactie op vragen naar aanleiding van het voorstel. Ze liet weten dat de meest geaccepteerde cryptovaluta voor donaties bitcoin is.

“We hebben nooit cryptovaluta aangehouden en zetten dagelijks alles om naar fiatgeld (USD), wat nauwelijks milieu-effecten heeft, ” schreef Brungs.

Wikimedia heeft in 2021 $130.100,94 ontvangen in cryptodonaties, dat is minder dan een procent van het totaal. Donaties in bitcoin zijn mogelijk, maar worden niet aangemoedigd.

“We zijn in 2014 begonnen met het accepteren van donaties in cryptovaluta en sindsdien is het ieder jaar een van onze kleinste inkomstenbronnen," zegt Brungs. "We hebben op dit moment geen plannen om cryptovaluta te promoten als betalingsoptie of om cryptovaluta als inkomstenbron te laten groeien.”

Het protest vanuit de Wikipedia-community vindt geen gehoor bij de overkoepelende stichting. Het lijkt er eerder op dat de optie om te doneren met bitcoin onbedoeld nog eens flink onder de aandacht is gebracht.

Lees meer over:
Bitcoin adoptie betalingen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties