Dorsey doneert 0,28 BTC aan bitcoindocenten in El Salvador

Dorsey doneert 0,28 BTC aan bitcoindocenten in El Salvador

Jack Dorsey, oud-baas van Twitter, heeft gisteren 0,28 BTC gedoneerd aan een bitcoin non-profit.

Bitcoin educatie

Het speelde zich allemaal af op Nostr, een nieuw protocol voor decentrale social media. Eerder stuurde Dorsey al 14 BTC naar de ontwikkelaars van de clients die deze onderlaag gebruiken, maar ook bínnen Nostr is er plek voor bitcoin en lightning.

Er zijn veel bitcoiners te vinden, waaronder Dax Sosa. Hij is een van de docenten van MyFirstBitcoin en bitcoin OG. In 2013 was hij al bitcoin aan het minen, als een van de eersten uit het Centraal-Amerikaanse land.

De organisatie waar hij les geeft, MiPrimerBitcoin, is opgericht in de week dat bitcoin een wettig betaalmiddel werd in El Salvador. Het is de eerste organisatie die in het land de status als crypto-ngo heeft gekregen.

Donaties

Het project draait op basis van donaties van fans en bedrijven. Nu stuurt Dorsey dus 0,28 BTC naar het project ter waarde van ruim 5.000 euro. Het geld wordt gebruikt om docenten te kunnen betalen en om locals te introduceren met een kleine gift als ze hun Muun-wallet instellen.

We spraken met Bitcoin Focus al eens met een van de docenten Alejandro. In het artikel lees je over bitcoin lessen, de Diplomado en ook een nieuwe circulaire economie in de buurt van het toekomstige Bitcoin City.

Je kunt ook zelf een steentje bijdragen met een bitcoindonatie (via lightning of een ouderwetse on-chain transactie).

Ook hier op bitcoinmagazine spraken we al eens met een docent, Victor.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin donatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties