Drie personen aangeklaagd in Evolved Apes NFT Scam

3971 totale weergaven

Het Openbaar Ministerie van de Verenigde Staten voor het zuidelijke district van New York heeft drie personen aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij de Evolved Apes NFT-zwendel uit 2021.

Details van de zwendel

Mohamed-Amin Atcha, Mohamed Rilaz Waleedh en Daood Hassan worden beschuldigd van draadfraude en het witwassen van geld. Evolved Apes was een verzameling van 10.000 unieke NFT’s die een videogame beloofden, maar de ontwikkelaar verdween en nam 798 ether ($2,7 miljoen op dat moment) mee.

Verklaringen van autoriteiten

Officier van justitie Damian Williams verklaarde: “De verdachten voerden een zwendel op om de prijs van digitale kunstwerken op te drijven door valse beloftes over het ontwikkelen van een videogame. Ze namen naar verluidt geld aan van investeerders, ontwikkelden het spel nooit en staken de opbrengst in eigen zak.”

Kenmerken van ‘rug pulls’

In de cryptowereld is een rug pull een zwendel waarbij ontwikkelaars fondsen werven via token- of NFT-verkopen en vervolgens met het geld verdwijnen. Volgens de Rekt-database van De.Fi is er sinds 2011 meer dan $14,5 miljard verloren gegaan aan rug pulls.

Juridische gevolgen

Op elk van de verdachten staat een maximale gevangenisstraf van 20 jaar. De FBI heeft informatie over de zwendel verzameld en blijft zich inzetten om frauduleuze plannen voor snelle winsten te vervolgen.

Lees meer over:
nftNFTsscam

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....