3 redenen om extreem bullish te zijn over de volgende bitcoin bullrun

Het jaar 2022 was er eentje om snel te vergeten voor bitcoin. Uiteindelijk bereikten we dat jaar in november het dieptepunt van 15.500 dollar en sindsdien is bitcoin weer aan een aardige klim begonnen. Op het moment van schrijven tikt de koers binnen op 31.430 dollar en begint het sentiment langzaam maar zeker weer de goede kant op te vallen.

Volgens @satoshimoneybtc is er op dit moment zelfs sprake van een uniek moment in de 14-jarige geschiedenis van bitcoin. We zitten in theorie nog in een bearmarkt/overgang naar een bullmarkt, maar de hashrate staat op een all-time high, de supply bij de beurzen daalt naar een dieptepunt en er lijkt een vloedgolf van institutioneel geld richting bitcoin te stromen.

Hashrate door het dak

Te beginnen met de hashrate die zelfs in een bearmarkt nieuwe all-time highs blifjt neerzetten. "Kan dit zijn omdat er een lange lijst van landen en bedrijven is die momenteel bitcoin minen? [...] De overheden van Bhutan, Venezuela, Laos, El Salvador, het grootste energiebedrijf van Japan, de grootste oliegigant van Rusland en het grootste oliebedrijf van Amerika minen bitcoin, terwijl Shell een bitcoin-conferentie sponsort", aldus @satoshimoneybtc op Twitter.

Daar komt nog eens bij dat er sinds 2020 ruim 1 miljoen bitcoin zijn verdwenen bij de beurzen. In maart 2020 hadden de beurzen nog 3,1 miljoen bitcoin in beheer, terwijl dat vandaag de dag nog maar om 2,0 miljoen stuks gaat.

Gedurende de eerste ~12 jaar van de levensloop van bitcoin steeg de hoeveelheid munten bij de beurzen, terwijl dit getal vanaf maart 2020 dalende is.

"Wat veranderde er in 2020 en wie koopt al deze bitcoin? De eenvoudigste verklaring zou zijn dat HODLERs verantwoordelijk zijn voor het opkopen van die munten. Maar 1 miljoen bitcoin in 3 jaar is gigantisch veel", zo speculeert @satoshimoneybtc over het inkopen door veel grotere entiteiten.

Het grote geld

"Interessant genoeg zijn 12 van de 20 grootste asset-managers ter wereld sinds kort bullish over bitcoin. Deze entiteiten hebben ofwel een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF ingediend of zijn geïnteresseerd in het beheren van bitcoin", aldus @satoshimoneybtc.

Dit is volgens de analyse van @satoshimoneybtc vooral interessant, omdat deze groep van 20 vermogensbeheerders collectief verantwoordelijk is voor een bedrag van 57 biljoen dollar (57.000 miljard dollar).

"Zou het een buitensporige claim zijn om te suggereren dat deze banken in stilte bitcoin accumuleerden sinds 2020, voordat ze hun ETFs publiekelijk aankondigden? Niemand weet het, maar dit creëert het perfecte recept voor 2024", aldus @satoshimoneybtc.

Daarnaast is het nog een klein jaar tot de halving en lijkt het fundamentele plaatje dus steeds meer bullish te worden voor bitcoin. Kan 2024 het jaar van de definitieve doorbraak op het financiële wereldtoneel worden?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: gesprekken over ETF, VanEck claimt ticker ‘HODL’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Lees meer