3 redenen om extreem bullish te zijn over de volgende bitcoin bullrun

Het jaar 2022 was er eentje om snel te vergeten voor bitcoin. Uiteindelijk bereikten we dat jaar in november het dieptepunt van 15.500 dollar en sindsdien is bitcoin weer aan een aardige klim begonnen. Op het moment van schrijven tikt de koers binnen op 31.430 dollar en begint het sentiment langzaam maar zeker weer de goede kant op te vallen.

Volgens @satoshimoneybtc is er op dit moment zelfs sprake van een uniek moment in de 14-jarige geschiedenis van bitcoin. We zitten in theorie nog in een bearmarkt/overgang naar een bullmarkt, maar de hashrate staat op een all-time high, de supply bij de beurzen daalt naar een dieptepunt en er lijkt een vloedgolf van institutioneel geld richting bitcoin te stromen.

Hashrate door het dak

Te beginnen met de hashrate die zelfs in een bearmarkt nieuwe all-time highs blifjt neerzetten. "Kan dit zijn omdat er een lange lijst van landen en bedrijven is die momenteel bitcoin minen? [...] De overheden van Bhutan, Venezuela, Laos, El Salvador, het grootste energiebedrijf van Japan, de grootste oliegigant van Rusland en het grootste oliebedrijf van Amerika minen bitcoin, terwijl Shell een bitcoin-conferentie sponsort", aldus @satoshimoneybtc op Twitter.

Daar komt nog eens bij dat er sinds 2020 ruim 1 miljoen bitcoin zijn verdwenen bij de beurzen. In maart 2020 hadden de beurzen nog 3,1 miljoen bitcoin in beheer, terwijl dat vandaag de dag nog maar om 2,0 miljoen stuks gaat.

Gedurende de eerste ~12 jaar van de levensloop van bitcoin steeg de hoeveelheid munten bij de beurzen, terwijl dit getal vanaf maart 2020 dalende is.

"Wat veranderde er in 2020 en wie koopt al deze bitcoin? De eenvoudigste verklaring zou zijn dat HODLERs verantwoordelijk zijn voor het opkopen van die munten. Maar 1 miljoen bitcoin in 3 jaar is gigantisch veel", zo speculeert @satoshimoneybtc over het inkopen door veel grotere entiteiten.

Het grote geld

"Interessant genoeg zijn 12 van de 20 grootste asset-managers ter wereld sinds kort bullish over bitcoin. Deze entiteiten hebben ofwel een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF ingediend of zijn geïnteresseerd in het beheren van bitcoin", aldus @satoshimoneybtc.

Dit is volgens de analyse van @satoshimoneybtc vooral interessant, omdat deze groep van 20 vermogensbeheerders collectief verantwoordelijk is voor een bedrag van 57 biljoen dollar (57.000 miljard dollar).

"Zou het een buitensporige claim zijn om te suggereren dat deze banken in stilte bitcoin accumuleerden sinds 2020, voordat ze hun ETFs publiekelijk aankondigden? Niemand weet het, maar dit creëert het perfecte recept voor 2024", aldus @satoshimoneybtc.

Daarnaast is het nog een klein jaar tot de halving en lijkt het fundamentele plaatje dus steeds meer bullish te worden voor bitcoin. Kan 2024 het jaar van de definitieve doorbraak op het financiële wereldtoneel worden?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....