Bitcoin koers boven de $30.000, wat zeggen de analisten?

De bitcoin koers is stabiel boven de $30.000 en heeft het Amerikaanse inflatienieuws geabsorbeerd. Ook buitelen analisten over elkaar heen om te verkondigen dat er heel veel kapitaal naar bitcoin (afgeleide) beleggingsproducten gaat stromen de komende jaren. Ook nemen grote investeerders zoals BlackRock en Vanguard strategische posities in door aandelen te verwerven in bitcoinbedrijven zoals MicroStrategy en Riot Blockchain.

Kijken we naar de koers, dan blijft deze op de 4-uursgrafiek tussen de $29.500 en $31.500 hangen, wat zeggen de technisch analisten op Twitter?

Te beginnen met de Nederlandse handelaar en analist Michaël van de Poppe die zegt dat bitcoin support heeft gevonden bij $30.200, na het testen van een aantal supportniveaus kan de weg naar boven ingezet worden waarbij hij $38.000 als volgend target noemt. Voorwaarde is dat de koers boven de $30.500 blijft, zo stelt hij in een andere tweet.

De volgende pseudonieme analist maakt gebruik van het exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) van de afgelopen 26 dagen (EMA-26). Een exponentieel gewogen voortschrijdend gemiddelde reageert significant sterker op recente prijsveranderingen dan een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA). Diverse signalen kruisen de EMA-26 en dat is volgens de onderstaande analist een bullish gegeven.

Kijken we on-chain welke beetjes bitcoin (UTXO's) op winst en verlies staan (huidige marktprijs vs aankoopprijs), dan staat nog ruim 14 miljoen bitcoins in het groen, zo blijkt uit gegevens van Glassnode.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...