Drie topmanagers Celsius haalden $56 miljoen van platform voor faillissement

Drie topmanagers Celsius haalden $56 miljoen van platform voor faillissement

De drie topmanagers van cryptogeldschieter Celsius hebben geld naar zichzelf toegestuurd. Tussen mei en juni van dit jaar heeft het drietal $56,12 miljoen aan cryptocurrency's opgenomen.

Celsius-saga

Het gebeurde allemaal vlak voordat het bedrijf de opnames van het platform voor al haar klanten stopzette en een faillissement aanvroeg. Deze informatie wordt duidelijk uit nieuwe rechtbankverslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om voormalig CEO Alex Mashinsky, voormalig CSO Daniel Leon en CTO Nuke Goldstein. Ze haalden bitcoin, ether, USDC en CEL-tokens van het platform af.

Dat Mashinsky dit deed, werd enkele dagen geleden al bekend. Intussen is hij ook opgestapt als CEO van Celsius. Ook Leon stapte terug als CSO.

Volgens de documenten hebben andere leidinggevenden in deze periode géén significante withdrawals gedaan. Oren Blonstein (Chief Compliance Officer), Rodney Sunada-Wong (Chief Risk Officer) en de nieuwe CEO Chris Ferraro lieten het geld op het platform staan.

Het gaat bij het drietal om flinke bedragen. Mashinsky nam in mei 2022 ongeveer $10 miljoen aan cryptovaluta op. Leon nam tussen 27 mei en 31 mei ongeveer $7 miljoen op. Daarnaast kreeg hij ook nog eens $4 miljoen aan CEL terug als onderpand. Goldstein nam ongeveer $13 miljoen in eigen beheer (en $7,8 miljoen aan CEL dat als onderpand fungeerde).

Faillissementsbescherming 

Celsius vroeg in juli faillissementsbescherming aan onder de procedures van Chapter 11. Klanten kunnen vooralsnog fluiten naar hun geld.

Momenteel spit een onafhankelijke onderzoeker de boekhouding van Celsius door. Een Amerikaans trustkantoor heeft deze entiteit ingeschakeld om te zien hoe het kon gebeuren dat Celsius omviel en hoe ze met klantendeposito's omgingen.

De faillissementsrechtbank beval Celsius om het Unsecured Creditors Committee (UCC) regelmatig op de hoogte gehouden worden houden van de financiële status. De UCC vertegenwoordigt alle klanten aan wie Celsius activa verschuldigd is.

De geldschieter moet elke maand nog betalingen doen omtrent salarissen, belastingen en ook de mining-tak Voor elke betaling boven de $50.000 moet het wel toestemming krijgen van het UCC.

De volgende hoorzitting voor de faillissementszaak is gepland voor 7 oktober. Op 17 oktober worden alle bezittingen van de cryptobank geveild.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin faillissement

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties