Mede-oprichter van Celsius, Daniel Leon, stapt ook op

Mede-oprichter van Celsius, Daniel Leon, stapt ook op

Celsius Network bevestigt dat mede-oprichter Daniel Leon deze week is opgestapt, zo meldt persbureau Bloomberg. Het vertrek van Leon volgt op het ontslag van de voormalige CEO van Celsius, Alex Mashinsky, die vorige week het bedrijf verliet. Mashinky trad af toen de bewindvoerders van de failliete cryptobank eisten dat hij op zou stappen. In juli is het bedrijf officieel failliet verklaard, nadat eerder de klantenopnames zijn stopgezet.

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat Celsius een schuldenlast van ruim 6,7 miljard dollar had, terwijl de resterende activa slechts 3,9 miljard dollar opbrengt. Dat betekent dus een financieel gat van 2,8 miljard dollar wat overbrugd moet worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnenkort is er een veiling van de bedrijfsassets en diverse partijen hebben al interesse getoond, waaronder FTX CEO Sam Bankman-Fried. Deze Amerikaanse crypto miljardair nam eerder al het failliete Voyager over. Naar verluidt heeft Celsius 1,7 miljoen klantenaccounts.

Lees meer over:
Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties