Mede-oprichter van Celsius, Daniel Leon, stapt ook op

Celsius Network bevestigt dat mede-oprichter Daniel Leon deze week is opgestapt, zo meldt persbureau Bloomberg. Het vertrek van Leon volgt op het ontslag van de voormalige CEO van Celsius, Alex Mashinsky, die vorige week het bedrijf verliet. Mashinky trad af toen de bewindvoerders van de failliete cryptobank eisten dat hij op zou stappen. In juli is het bedrijf officieel failliet verklaard, nadat eerder de klantenopnames zijn stopgezet.

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat Celsius een schuldenlast van ruim 6,7 miljard dollar had, terwijl de resterende activa slechts 3,9 miljard dollar opbrengt. Dat betekent dus een financieel gat van 2,8 miljard dollar wat overbrugd moet worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnenkort is er een veiling van de bedrijfsassets en diverse partijen hebben al interesse getoond, waaronder FTX CEO Sam Bankman-Fried. Deze Amerikaanse crypto miljardair nam eerder al het failliete Voyager over. Naar verluidt heeft Celsius 1,7 miljoen klantenaccounts.

Lees ook




Alex Mashinsky, CEO van failliet Celsius Network, stapt op

 





Celsius oprichter haalde weken voor faillissement $10 miljoen van platform

 





Celsius gaat op 17 oktober bezittingen veilen

 

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!