Drietal beschuldigd van oplichting met 52 illegale bitcoin ATM’s

Een drietal is beschuldigd van het runnen van een aantal illegale crypto geldautomaten in de noordelijke regio van Ohio. De 45-jarige Sonny Meraban, 75-jarige Reza Meraban en de 69-jarige William Suriano hadden samen een bedrijf opgericht dat fungeerde als geldwisselkantoor.

Pinautomaatoplichting

Twee van de mannen werden gearresteerd in Chicago, terwijl de andere op dat moment in Miami verbleef. De zaak wordt behandeld door 28 wetshandhavers die meer dan 50 afzonderlijke huiszoekingsbevelen hadden verzameld toen ze de zaak onderzochten.

Op het moment van schrijven zijn er in twee provincies maar liefst 52 crypto ATM’s in beslag genomen. Ze opereerden allemaal onder de naam “Bitcoin of America”. De aanklager geeft de volgende verklaring af omtrent deze zaak:

“Deze 52 geldautomaten zijn gisteren in beslag genomen, ze stonden voornamelijk in de buurt van benzinestations. Deze geldautomaten zien eruit als elke andere geldautomaat. In wezen stop je er contant geld in en vertelt de machine waar je jouw contant geld dat is omgezet in cryptocurrency’s naartoe wilt sturen.”

“De oplichters (…) zullen de slachtoffers, die vaak ouder of anderszins kwetsbaar zijn, ertoe aanzetten om specifiek naar Bitcoin of America-geldautomaten te gaan, geld van hun spaarrekeningen of 401K’s te sturen en naar de bitcoin ATM te sturen. Ze denken dat ze het naar hun eigen wallet sturen, maar vaak behoorde deze toe aan een derde partij ergens anders in de wereld.”

Lange lijst beschuldigingen

De mannen worden beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder het witwassen van geld, samenzwering, het plegen van (…) corrupte activiteiten, het ontvangen van gestolen eigendommen en het knoeien met documenten.

Zo moet je als money transmitter in de Amerikaanse staat Ohio een vergunning hebben om deze diensten te mogen aanbieden. De aanklager noemt dan ook dat de industrie dan wel nieuw mag zijn, maar dat de wetten dat niet zijn.

Het drietal rekende maar liefst een vergoeding van 20 procent voor de uitwisseling.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuwsmisdaad