Duitse beurs Nuri stopt, klanten kunnen tot december bitcoin in eigen beheer nemen

Er komt een einde aan de neobank Nuri. Het Duitse bedrijf stond voorheen bekend als Bitwala en gooit nu de handdoek in de ring.

Bitcoinbank

Ze verwijzen naar "onoverkomelijke" uitdagingen waar ze nu mee te dealen hebben. Deze hordes weerhouden de neobank om nieuwe fondsen aan te trekken of iemand te vinden die het bedrijf wil overnemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In augustus diende Nuri zijn faillissement in, nadat het ook al 20% van zijn personeel had ontslagen.

De reden was de enorme koersdaling in de cryptomarkt en de problemen bij Celsius. Het leenplatform was een van de belangrijkste zakenpartners van Nuri. Nu Celsius insolvent is gebleken, valt ook voor Nuri het doek.

Sinds ze het faillissement aanvroeg hebben ze naar eigen zeggen "zeer nauw" samengewerkt met zijn curatoren aan een herstructureringsplan. Het doel was om een potentiële overnemer te vinden. In een blogpost komt dinsdag meer duidelijkheid:

"Helaas hebben we geen investeerders kunnen vinden om onze missie voort te zetten en hebben we onze klanten gevraagd om hun geld uiterlijk op 18/12/2022 op te nemen, zodat het bedrijf kan worden beëindigd en geliquideerd."

Het bedrijf verzekerde klanten dat alle activa op hun rekeningen veilig waren en niet werden beïnvloed door de insolventie. Ze kunnen tot eind november blijven handelen in cryptovaluta. Vervolgens sluit het platform haar deuren op 18 december.

Leenproduct

Eerder werd de leendienst op het platform al stopgezet. In mei 2021 lanceerden ze dit renteproduct.

Klanten kregen 3% rente op hun bitcoin-holdings die ze bij het bedrijf stalden. Nuri werkte daarvoor zogezegd samen met geldschieter Celsius om de accounts aan zijn gebruikers aan te bieden.

Sinds het bij laatstgenoemde mis is gegaan, kunnen klanten met leenposities niet bij hun fondsen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfaillissement