Cryptoplatform Nuri vraagt faillissement aan door Celsius-soap

Cryptobeurs Nuri heeft in Berlijn haar faillissement aangevraagd. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij een rechtbank.

Faillissement 

Het platform stond voorheen bekend onder de naam Bitwala. Het is opgericht in 2015. Naar eigen zeggen heeft de daling van de cryptoprijzen en ook de ineenstorting van Celsius Network geleid tot het einde van het bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs van bitcoin daalde in de afgelopen negen maanden van $69.000 naar om en nabij de $17.000. Veel cryptobedrijven kwamen hierdoor in financiële problemen, voornamelijk door een combinatie van hefboomposities en een sneeuwbaleffect van blootstelling aan andere getroffen bedrijven.

Het in Singapore gevestigde hedgefonds Three Arrows Capital vroeg in juli een faillissement aan. Celsius en Voyager Digital zitten in hetzelfde schuitje, en nu dus ook Nuri.

Renteproducten

In mei 2021 lanceerde het Duitse bedrijf een renteproduct. Klanten kregen 3% rente op hun bitcoin-holdings die ze bij het bedrijf stalden. Nuri werkte daarvoor samen met geldschieter Celsius om de accounts aan zijn gebruikers aan te bieden. Sinds het bij laatstgenoemde mis is gegaan, kunnen klanten van Nuri niet bij hun fondsen.

Nuri zat sowieso al in moeilijk weer. Ze moesten onlangs 20% van het personeelsbestand naar huis sturen. BlockFi deed hetzelfde en ontsloeg ook 20% van de medewerkers. Gemini gaf de cryptowinter op als reden om 10% van het personeel te ontslaan en Coinbase stopte tijdelijk met het verwerken van nieuwe vacatures.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws