Duitse Bitcoin verkoop neemt af na miljoenen dump – zal BTC koers herstellen?

3616 totale weergaven
bitcoin koers mvrv

De Duitse overheid heeft in de afgelopen dagen een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) verplaatst naar exchanges. Meer dan 1.300 BTC is verplaatst, wat zorgde voor een enorme verschuiving in de Bitcoin koers.

Hierdoor daalde Bitcoin naar een dieptepunt van $ 53.717, een koersniveau dat we sinds eind februari niet meer hebben gezien. Sindsdien is Bitcoin enigszins hersteld en hebben de bulls weer momentum gepakt. Wat is er allemaal aan de hand met de Bitcoin koers?

Duitse overheid dumpt miljoenen aan Bitcoin

Data van Arkham Intelligence laat zien dat de Duitse overheid 17,1k BTC heeft met een totale waarde van $ 768 miljoen. Op 18 juni 2024 is de verkoop begonnen, waarbij de overheid zo’n 10k Bitcoins verkocht in een span van twee weken. De grote dump begon echter afgelopen maandag, toen 22,9k Bitcoin is verkocht met een waarde van bijna $ 1,3 miljard.

Joana Cotar, Duits parlementslid en pro-Bitcoin activist, heeft geopperd dat de Duitse verkoop van Bitcoin moet stoppen. Op 4 juli stuurde ze een brief naar de Duitse overheid waarin ze haar zorgen deelde.

Zo heeft ze het over de Verenigde Staten, waar momenteel gediscussieerd wordt om crypto als reservevaluta te gebruiken. Ook werden de betrokken ministers uitgenodigd voor een evenement waarin uitleg wordt gegeven over crypto strategieën van overheden.

Hoe reageert de Bitcoin koers op de dump?

Hoewel er in de afgelopen drie dagen een significante hoeveelheid BTC is gedumpt door de Duitse overheid, blijft de Bitcoin koers relatief stabiel. Zo heeft de koers momenteel een waarde van $59,505.90. Dit is een verandering van -0.35%  in de afgelopen 24 uur. Dit laat de veerkracht van de markt zien.

Ook andere factoren spelen mee bij het herstel van Bitcoin. Zo laten Amerikaanse vacaturegegevens het tij keren ten gunste van Bitcoin. Analisten voorspellen twee renteverlagingen die een opwaartse beweging kunnen ontketenen. Ook spelen de institutionele instromen in Bitcoin ETF’s en de aankomende Ethereum producten mee.

Bitcoin koers
Bitcoin koers / Bron: TradingView

De technische indicatoren van Bitcoin geven een lichtelijk bullish signaal. Zo laat de Relative Strength Indicator (RSI) zien met een waarde van 56,6 dat de koopdruk lichtelijk hoger ligt dan de verkoopdruk. Verder staat de Moving Average Convergence Divergence op het punt om een bullish crossover te doen.

Dit alles laat zien dat de Bitcoin koers verwachting vrij positief is en dat BTC mogelijk verder kan stijgen, hoewel het nog een lange weg te gaan heeft.

Bitcoin alternatieven voor snellere stijgingen

Het kan echter nog even duren voordat Bitcoin is hersteld van zijn maandelijkse verlies. Investeerders die snelle winst verwachten, kunnen daarom beter op zoek naar alternatieven. Hieronder bespreken we twee presale projecten die op korte termijn kunnen exploderen vanwege hun uitstekende utiliteit.

Shiba Shootout – De nieuwste meme coin hype

Maak kennis met Shiba Shootout ($SHIBASHOOT), de nieuwste meme coin sensatie van het Wilde Westen. Het project blaast een nieuw leven in de populaire Doge meme en geeft hier zijn eigen touch aan. Gebruikers kunnen genieten van zogenaamde meme-offs, crypto poker, lucky loterijen en nog veel meer.

Shiba Shootout presale

Het project is ontwikkeld op de Ethereum blockchain en bevat momenteel een uitgebreid staking programma. Investeerders kunnen passief inkomen verdienen door hun tokens voor een bepaalde periode vast te leggen. Momenteel geeft het project een 1668% jaarlijks rendement op staking, hoewel dit naar verwachtingen zal dalen naarmate het aantal gestakete tokens toeneemt.

Tijdens de crypto presale van Shiba Shootout kun je tokens kopen met Ethereum, USD Tether en BNB. $SHIBASHOOT tokens kosten op dit moment $ 0,0195 per stuk. Wees er echter snel bij, want in minder dan drie dagen zal deze prijs toenemen. Sluit je aan bij het bloeiende dorpje van Shiba Gulch en investeer in een token die op korte termijn nog harder kan stijgen dan Bitcoin.

 

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT)

Shiba meme token uit het Wilde Westen

  • Hoge beloningen via 'Cactus staking'
  • Lucky Lasso loterij met grote crypto prijzen
  • Stem als holder mee over de toekomst van het project
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

99Bitcoins – Leer over crypto en verdien tokens

99Bitcoins ($99BTC) is een oud platform dat zijn gebruikers sinds 2013 al leert over Bitcoin en blockchain. Sinds kort heeft het project een presale token gelanceerd, waarmee het zijn eigen Learn-2-Earn ecosysteem wil opbouwen. Hier word je beloond met $99BTC tokens voor het voltooien van cursussen. Actieve deelnemers worden extra beloond, dus zorg ervoor dat je betrokken bent bij het project.

99Bitcoins presale

Een groot deel van de lessen is gratis beschikbaar. Ook kunnen gebruikers extra lessen, trading signalen, VIP groepen, mentorschappen en strategieën kopen met $99BTC tokens. Deze tokens liggen in het hart van het educatieve ecosysteem van 99Bitcoins. Ze zullen worden gebruikt als betaalmiddel, beloning en als waardeopslag.

Het project is erg populair en heeft al $ 2,3 miljoen opgehaald met zijn presale. Je kunt nu tokens kopen voor $ 0,00113 per stuk. Mis deze unieke kans niet en begin gelijk met het verdienen van passief inkomen via staking. Leer alles over blockchain en verdien tegelijkertijd gratis extra tokens met 99Bitcoins.

 

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...