Duitse overheid krijgt onverwachte Bitcoin donaties na hun grote verkoop

8816 totale weergaven
Duitse overheid Bitcoin

Na de verkoop van hun resterende Bitcoin door de Saksische overheid in Duitsland, reageerde de cryptogemeenschap op een verrassende manier. Binnen 24 uur na de verkoop begonnen donaties binnen te komen op de eerder geleegde overheidsportefeuille die wordt gevolgd door Arkham Intelligence.

De boodschap achter de Bitcoin donaties aan Duitsland

De plotselinge Bitcoin donaties aan de Duitse overheid hebben veel mensen verrast. Hoewel de totale waarde van deze donaties bescheiden is, momenteel bijna $ 300, draagt het gebaar een belangrijke boodschap.

https://twitter.com/CarlBMenger/status/1812107383352570265

Een van de belangrijkste redenen lijkt een gebrek aan vertrouwen in de beslissing van de overheid om 50.000 Bitcoin te verkopen. Critici denken dat het beter was geweest om de cryptocurrency vast te houden. Dit standpunt wordt ondersteund door parlementslid Joana Cotar en crypt voorstander Samson Mow, die nu pleit voor een Bitcoin terugkoop.

Een andere reden voor deze donaties is de ontevredenheid over de impact van de verkoop op de markt. Tijdens de verkoopperiode daalde de Bitcoin koers aanzienlijk, van een hoogtepunt van $ 67.294,65 naar een dieptepunt van $ 53.717,38, wat tot grote verliezen leidde voor veel investeerders.

Door Bitcoin terug te doneren aan de overheid willen mensen laten zien wat de potentiële lange termijn waarde van de cryptocurrency kan zijn, met sommige experts die voorspellen dat de Bitcoin koers in 2024 tot boven de $ 100.000 kan uitstijgen.

Toekomstige uitdagingen voor de Bitcoin koers

Veel mensen vragen zich af of de Bitcoin koers kan stijgen doordat de verkopen van de Duitse overheid voltooid zijn.

Hoewel Duitsland zijn Bitcoin verkoop heeft voltooid, is de cryptocurrency nog steeds niet vrij van mogelijke andere hordes. De Amerikaanse overheid blijft Bitcoin naar gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase sturen en heeft nog steeds een grote hoeveelheid in bezit, wat de prijs verder kan beïnvloeden.

Daarnaast vormt de aanstaande distributie van $ 9 miljard in Bitcoin en Bitcoin Cash door Mt. Gox een ander risico. Deze gebeurtenissen kunnen in de komende maanden voor verdere prijsschommelingen zorgen.

Lees meer over:
Duitsland

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...