Economische waarde van Solana breekt record: Kan SOL koers stijgen?

480 totale weergaven
Stijging Solana koers en TVL door hype rond memecoins |

Solana heeft onlangs een nieuw hoogtepunt bereikt in economische waarde, zelfs hoger dan die van Ethereum. Deze groei is grotendeels te danken aan de populariteit van memecoins op het netwerk. Daarnaast stijgen de Solana koers, transactiekosten en de Total Value Locked (TVL) ook, wat aangeeft dat Solana steeds meer gebruikers aantrekt. Kan de SOL koers hierdoor gaan stijgen?

Economische waarde van Solana breekt record

Volgens Blockworks-data is de economische waarde van Solana naar meer dan $11 miljoen gestegen, een nieuw record. Dit is ook hoger dan de waarde van Ethereum. De transactiekosten op het netwerk zijn daarnaast flink gestegen en bereikten het op één na hoogste punt ooit.

Op 25 oktober bereikte Solana’s dagelijkse transactiekosten bijna $4,7 miljoen, terwijl het vorige record op 18 maart lag met iets boven de $4,9 miljoen. Deze toename komt vooral door de vele transacties met memecoins op Solana.

Source: DeFiLlama

Memecoins stimuleren groei van Solana

Memecoins zijn populair op Solana en spelen een grote rol in de huidige groei. Volgens CoinGecko data is de marktkapitalisatie van memecoins op Solana momenteel meer dan $11,5 miljard. In de laatste 24 uur is dat met bijna 1% gestegen. De dagelijkse handelsvolume voor deze coins ligt rond de $4 miljard en de totale marktkapitalisatie is meer dan $78 miljard.

De bekendste memecoin op Solana is dogwifhat (WIF), met een marktkapitalisatie van ongeveer $2,5 miljard. Daarna volgen Bonk (BONK) en Popcat (POPCAT) met respectievelijke marktkapitalisaties van $1,5 miljard en $1,4 miljard. Deze memecoins trekken veel handelaren en fans aan, wat helpt Solana’s economie verder te laten groeien.

TVL stijgt door Solana koers en markttrends

Naast de memecoins is ook de Total Value Locked (TVL) van Solana de laatste weken gestegen. Volgens DefiLlama bereikte Solana’s TVL op 24 oktober $6,7 miljard, het hoogste punt sinds 2022. Hoewel het sindsdien wat gezakt is naar ongeveer $6,4 miljard, ligt dit nog steeds hoger dan in 2023, wat vertrouwen in het Solana netwerk laat zien. De SOL koers lijkt hierdoor klaar voor verdere stijgingen.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...