Econoom is ‘heel bullish’ over bitcoin vanwege Amerikaanse verkiezingen

4810 totale weergaven
Begrijp de kern van Bitcoin voor succesvolle investeringen

De populaire econoom Alex Krüger zegt dat hij heel bullish is over de bitcoin koers voor de komende maanden. Volgens hem begint het macro-economische klimaat zich positief te hervormen voor bitcoin en gaan ook de Amerikaanse verkiezingen een steuntje in de rug vormen.

Bullish over bitcoin

“Mijn vooruitzichten voor bitcoin blijven heel bullish richting het einde van het jaar. Als die vooruitzichten uitkomen, dan zou het alleen maar logisch zijn als bitcoin de rest met zich meesleurt. Als bitcoin stijgt, dan stijgt de rest vaak ook. Zo simpel is het”, aldus Krüger.

Met de rest doelt hij natuurlijk op altcoins. Krüger verwacht dat “de markten” in ieder geval tot en met 2025 blijven stijgen. Met de markten doelt hij op de S&P 500, de Nasdaq 100 en zaken als bitcoin en ethereum.

Hij verwacht onder meer dat de verkiezingen in de Verenigde Staten voor een hoop volatiliteit zullen zorgen. Bitcoiners hopen waarschijnlijk dat Trump de verkiezingen wint, want die heeft zich de laatste tijd heel positief uitgelaten over de digitale munt.

Van Biden weten we inmiddels dat zijn administratie geen hoge pet opheeft van bitcoin en crypto in zijn algemeenheid.

Macro-klimaat is gunstig voor bitcoin

Verder claimt Krüger dat het macro-economische klimaat gunstiger wordt voor bitcoin en andere risico-assets. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op de inflatie in de Verenigde Staten, die nu eindelijk naar de gewenste 2,0% lijkt te dalen.

Als dat zo doorgaat, dan kan de Federal Reserve mogelijk wat eerder dan verwacht beginnen met het verlagen van de rentes. Dat moet dan uiteindelijk een belangrijke katalysator vormen voor hogere bitcoin koersen.

Op dit moment is echter niets zeker. De Federal Reserve gaf bij de laatste rentevergadering nog aan dat zij slechts één renteverlaging verwachten voor 2024. De lage CPI-inflatie veranderde daar niets aan.

Zodoende moet de inflatie echt duidelijke signalen van dalingen geven. Anders kan dat de rente nog weleens lang op dit verhoogde niveau blijven. Tenzij er natuurlijk een recessie of een andere crisis uitbreekt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....