Econoom van Allianz denkt niet dat bitcoin ooit naar $100.000 gaat

De Chief Economic Adviser bij Allianz is van mening dat bitcoin nooit de reservevaluta van de wereld zal vervangen. Mohamed El-Erian denkt tevens dat de prijs nooit boven $100.000 zal komen.

Prijshype

Allianz is een Duitse multinational die zich bezig houdt met allerlei financiële zaken, van verzekeringen tot vastgoed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Desalniettemin heeft El-Erian wel vertrouwen in de cryptomarkt in de huidige bearmarkt. Hij denkt dat de industrie deze periode zal doorstaan, om vervolgens een belangrijke rol te gaan spelen in "het ecosysteem van betalingen". Maar dan moet het eerst nog wel beter gereguleerd worden in zijn ogen.

De topman vertelt zijn visie in een interview met CNBC. Hij ziet in bitcoin overigens wel een innovatieve vooruitgang. De recordprijs van $69.000 kwam volgens hem echter door extreme manie onder beleggers, 'overproductie' en overconsumptie in de cryptomarkt, zoals dat bij elke innovatie gebeurt.

De cryptowinter is daar een daar een gevolg van, maar ook sociaaleconomische gebeurtenissen zorgen voor een einde aan de groeispurt.

Geen massa-adoptie

Toch is de econoom van mening dat de huidige stabiliteit van bitcoin erop wijst dat het ergste van de bearmarkt wel achter de rug is:

“Voor alle duidelijkheid, ik denk niet dat bitcoin een wereldwijde valuta zal worden, ik denk niet dat het massaal zal worden gebruikt. Als mensen zeggen dat het $100.000, $200.000, $300.000 zal bereiken, gaan ze uit van massa-adoptie: dat zal niet gebeuren."

Toch heeft El-Erian wel bitcoin gehad. Hij kocht het in 2018 toen het $3.000 waard was, om het in 2020 te verkopen rond de $19.000.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...