Oprichter SkyBridge koopt in en voorziet bitcoin koers van $100.000

380 totale weergaven

De oprichter van hedgefonds SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, zegt dat zijn bedrijf gebruik heeft gemaakt van de crash van bitcoin en ethereum om hun posities te vergroten.

Buy the dip

In een interview met CNBC zegt Scaramucci dat hij gebruik heeft gemaakt van de relatief lage koersen om meer bitcoin en ether in te slaan. De marktomstandigheden doen hem denken aan 2000, toen veel internetbedrijven instortten en aandelen ook naar nul leken te gaan. In een aantal gevallen was dat ook nagenoeg zo, de beurswaarde van WorldOnline verdampte binnen een jaar. Maar onder de bedrijven die de crash overleefden, zaten ook parels als Amazon.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Scaramucci ziet in dat de koers nog verder zou kunnen zakken, voordat er een ommekeer komt. Maar deze zone is voor SkyBridge laag genoeg om in te stappen. Scaramucci denkt dat de koers in de komende 12 tot 24 maanden naar $100.000 zou kunnen gaan stijgen, iets wat hij al langer verkondigt.

Bitcoin fundamenteel sterk

“Ik kan niet in de toekomst kijken, maar wat ik wel zie is een geweldige hoeveelheid robuuste ontwikkeling en adoptie,”zegt Scaramucci. “Vergeet niet dat investeringsbanken in 2018 hun plannen met cryptovaluta weer opborgen. Vandaag handelen ze in derivaten in dingen als Ethereum. Ik denk niet dat er een weg terug is. Er zijn veel positieve dingen op fundamenteel vlak. Alleen de prijsactie is nu vreselijk.”

De oprichter van SkyBridge is wel vaker heel optimistisch in zware tijden voor bitcoin. In januari raadde hij investeerders aan om een “chill pill” te nemen en in hun bestaande posities te blijven zitten. Eind november, toen de omicron-variant van Covid opkwam, leek hem een goed moment om bij te kopen.

Scaramucci is een bitcoinmaximalist, maar raadt niet iedereen blind aan om alles in bitcoin te stoppen. In zijn ogen is een positie van 1-4% van je portfolio een prima allocatie naar bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersvoorspelling