Econoom waarschuwt voor dystopia als "Bitcoin Aristocratie" de realiteit wordt

Econoom waarschuwt: 'Bitcoin leidt tot nieuw dystopia op aarde'

Niet iedereen is even enthousiast over bitcoin en met name de wat oudere economen uiten zich vaak hard en negatief over bitcoin. Het grappige is dat ze vaak dingen roepen die al lang achterhaald zijn en die negativiteit vaak omwikkelen met een ongezonde dosis woede.


Jon Danielsson van de London School of Economics schreef een artikel waarin hij zich zorgen maakte over een toekomst waarin bitcoin de dominante munteenheid op aarde is. Bitcoin aristocraten zouden volgens de econoom zorgen voor sociale verdeeldheid en populisme vanwege een enorme scheefgroei in de vermogensverdeling.

De Citadel-meme

Bitcoiners maken vaak grappen met elkaar over zogenaamde Bitcoin Citadels. Indrukwekkende kastelen en compounds waar ze met elkaar gaan wonen zodra bitcoin de financiële wereld heeft overgenomen om hun rijkdom zo goed mogelijk te beschermen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De meme vindt zijn oorsprong in een oude Reddit-post waarin een bitcoin koers van $1.000.000 werd voorspeld voor het jaar 2021. Hoewel wij momenteel enorm bullish zijn en het er sterk op lijkt dat bitcoin nog niet klaar is met stijgen, lijkt een koers van $1 miljoen nog ver weg.

Volgens Danielsson moet de relatief kleine groep mensen die momenteel een groot deel van alle bitcoin bezit aangepakt worden voordat het te laat is. Al verwacht de econoom niet dat het op korte termijn zover zal komen. Bitcoin is volgens de econoom namelijk niet geschikt om te dienen als een rekeneenheid vanwege de volatiliteit.

Niet iedereen negatief over bitcoin-economie

De meeste mensen zijn gelukkig (en terecht) een stuk optimistischer over een wereld waarin bitcoin de dominante munteenheid is. Vraag maar eens aan mensen die hun vermogen hebben zien verdampen in hyperinflatie hoe belangrijk het is dat niemand zomaar de geldpersen kan aanzetten.

Het blijft bijzonder dat mensen zich zo boos kunnen maken over een protocol en nieuwe vorm van geld waar je vrijwillig aan mee kan doen. Bitcoin dwingt niemand om het te gebruiken, het is simpelweg qua eigenschappen de beste vorm van geld die er bestaat.

Het is eigenlijk immoreel om voor mensen te bepalen dat ze een bepaalde vorm van geld niet mogen gebruiken. Als je zo je best moet doen om mensen ervan te overtuigen om je fiatgeld te blijven gebruiken, in hoeverre kun je dan nog zeggen dat het echt een goed idee is?

Steeds meer mensen zien in dat fiatgeld op de lange termijn alleen maar waarde verliest en dat bitcoin het tegenovergestelde doet.

Lees meer over:
Bitcoin geld

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan