Een van de oudste banken Zwitserland start met aanbieden Bitcoin (BTC)

Bordier & Cie, een Zwitserse privébank opgericht in 1844, gaat starten met het aanbieden van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s.

Zwitserse private bank in Bitcoin markt

De bank gaat samenwerken met Sygnum Bank eveneens uit Zwitserland. Zij leveren een zogenaamde business-to-business oplossing dat aansluit op de IT-systemen van Bordier. Klanten kunnen de cryptovaluta bestellen bij Bordier en deze fungeert ook als custodian van de private keys.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Evrard Bordier, managing partner bij Bordier, zegt in het persbericht dat klanten toenemend willen investeren in cryptocurrency’s. Met als voornaamste reden het spreiden van hun portfolio. Bitcoin wordt vaak genoemd als bescherming tegen inflatie.

Zwitserland heeft inmiddels een behoorlijk volwassen markt. Ook traditionele banken weten de sector te vinden zoals Maerki Baumann, InCore Bank, Basler Kantonalbank en Julius Baer. Deze bedienen typisch vermogende individuen, fondsen en family offices.

Bordier bestiert al vijf generaties een bank en is de enige Franssprekende bank in de bergstaat.

Lees meer over:
Zwitserland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...