Eerste bedrijf ooit gaat dividend uitbetalen in Bitcoin

BTCS Inc. maakt bekend dat ze als allereerste bedrijf dividend willen gaan uitkeren in Bitcoin. Het blockchainbedrijf is genoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

Bividenden

De optie om dividend uitbetaald te krijgen in bitcoin noemen ze ‘bividend’. Het bedrijf publiceerde ook presentatie op haar website waarin ze meer duidelijkheid geven over de groeiplannen voor het komende jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf staat voor “de acceptatie van cryptocurrency’s en financiële vrijheid.” Al sinds 2014 zet BTCS zich in om de infrastructuur te ontwikkelen voor onder andere Bitcoin. Vroeger heette het bedrijf nog anders, namelijk Bitcoin Shop. Momenteel lijken ze zich vooral te richten op de buzzterm ‘blockchain’ en verscheidene altcoins.

Nu komen ze dus met iets nieuws: Bividend. Ze geven het in het persbericht de volgende uitleg:

“Een bividend is een dividend dat in bitcoin of contanten wordt uitbetaald aan de geregistreerde aandeelhouders.”

BTCS is van plan $0,05 per aandeel uit te betalen in Bitcoin. Beleggers die er niet voor kiezen om de bividend in sats te ontvangen, kunnen het gewoon in fiatgeld krijgen. Dit zal ook $0,05 per aandeel zijn.

Pionier in Bitcoinland

De reden dat BTCS deze stap zet, is omdat ze “aandeelhouders van het eerste uur willen belonen voor hun voortdurende steun”. Charles Allen, CEO van BTCS vertelt:

“In de cryptowereld heeft BTCS een lange geschiedenis van primeurs, waaronder als eerste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf dat zich richtte op cryptocurrency’s, startte met bitcoin mining en ook een treasury-strategie voor digitale activa implementeerde.”

Ze kochten in februari 2015 al het domein bividend.com en zitten dus (naar eigen zeggen) al jaren lang te broeden op dit plan. BTCS bevindt zich nu in de financiële positie die het mogelijk maakt om dit plan uit te werken.

Het is inderdaad een primeur, want nog nooit eerder is er een dergelijke bitcoindienst gelanceerd. Gaat dit een inspiratie zijn voor andere bedrijven die dividenden uitbetalen?

Denk aan MicroStrategy, Square of Tesla. Anderzijds is voor hen duidelijk dat bitcoin een spaarmiddel is. Waarom zouden ze dit afhanden willen doen, als je er ook gewoon in kunt blijven sparen?

MicroStrategy lijkt vooral iets te willen doen met de bitcoin die ze hebben gekocht, zoals het uitlenen tegen rente.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNasdaq