Eerste bitcoinfonds van Midden-Oosten krijgt goedkeuring

Het Bitcoin Fund (QBTCu.TO) heeft goedkeuring gekregen van de financiële waakhond uit Dubai. Daardoor kunnen ze zichzelf gaan profileren als eerste beursgenoteerde fonds voor digitale activa in het Midden-Oosten.

Bitcoin in Dubai

QBTCu is een closed-end investeringsvehikel, afkomstig uit Canada. Nu krijgt het bedrijf 3IQ goedkeuring van de Financial Services Authority (DFSA) van Dubai om ook in dat land aan de slag te gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds debuteerde op 23 juni 2021 al op de Nasdaq van Dubai. Nu zijn ze het eerste beursgenoteerde Bitcoin fonds in het Midden-Oosten. Door de goedkeuring krijgen ze toegang tot het at-the-Market program van de lokale Nasdaq. Daardoor komt het fonds in het bereik van heel veel nieuwe beleggers.

Het doel van het fonds is om beleggers blootstelling te bieden aan bitcoin. Het is een gediversifieerd portfolio dat bestaat uit digitale activa die investeert in Bitcoin en in money market instruments voor de Amerikaanse dollar.

Volgens een artikel van Trade Arabia mag het Bitcoin Fund nu tot $200 miljoen aan units op de Nasdaq van Dubai noteren. Nu kan er eindelijk worden voldaan aan de groeiende vraag van institutionele beleggers.

Voor groot en klein

Het Bitcoin Fund zal beschikbaar zijn voor beleggers van allerlei niveaus. Van grote banken tot individuele retailhandelaren.

Nasdaq Dubai is de eerste officiële beurs in het Midden-Oosten die deze nieuwe dienst aanbiedt. Ze streven ernaar om fintech te omarmen. Bitcoin past perfect in de het plaatje van financiële en monetaire innovatie.

Het bedrijf 3IQ heeft ook al een fonds genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. Ze maakten eerder al bekend uit te breiden naar Dubai. Destijds was de prijs nog $33.000. CEO Pye verwijst hier ook naar: “Vanuit het oogpunt van de beleggers, startten we op een mooi moment om ons product aan te bieden.”

De handel van The Bitcoin Fund is inwisselbaar tussen de Toronto Stock Exchange en Nasdaq Dubai. Daarom zullen de prijzen van deze aandelen of assets nagenoeg hetzelfde zijn.

“We zijn enorm trots dat we de goedkeuring hebben gekregen van de DFSA. Sinds we The Bitcoin Fund op de Nasdaq Dubai hebben genoteerd, zien we een steeds grotere belangstelling van de grote regionale institutionele beleggers.”

“Met de mogelijkheid om nu aanzienlijk grotere verkoopaanbiedingen uit te voeren, verwachten we dat dit zal helpen om het fonds in de regio verder te laten groeien.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds