Eerste bitcoinfonds van Midden-Oosten krijgt goedkeuring

Het Bitcoin Fund (QBTCu.TO) heeft goedkeuring gekregen van de financiële waakhond uit Dubai. Daardoor kunnen ze zichzelf gaan profileren als eerste beursgenoteerde fonds voor digitale activa in het Midden-Oosten.

Bitcoin in Dubai

QBTCu is een closed-end investeringsvehikel, afkomstig uit Canada. Nu krijgt het bedrijf 3IQ goedkeuring van de Financial Services Authority (DFSA) van Dubai om ook in dat land aan de slag te gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds debuteerde op 23 juni 2021 al op de Nasdaq van Dubai. Nu zijn ze het eerste beursgenoteerde Bitcoin fonds in het Midden-Oosten. Door de goedkeuring krijgen ze toegang tot het at-the-Market program van de lokale Nasdaq. Daardoor komt het fonds in het bereik van heel veel nieuwe beleggers.

Het doel van het fonds is om beleggers blootstelling te bieden aan bitcoin. Het is een gediversifieerd portfolio dat bestaat uit digitale activa die investeert in Bitcoin en in money market instruments voor de Amerikaanse dollar.

Volgens een artikel van Trade Arabia mag het Bitcoin Fund nu tot $200 miljoen aan units op de Nasdaq van Dubai noteren. Nu kan er eindelijk worden voldaan aan de groeiende vraag van institutionele beleggers.

Voor groot en klein

Het Bitcoin Fund zal beschikbaar zijn voor beleggers van allerlei niveaus. Van grote banken tot individuele retailhandelaren.

Nasdaq Dubai is de eerste officiële beurs in het Midden-Oosten die deze nieuwe dienst aanbiedt. Ze streven ernaar om fintech te omarmen. Bitcoin past perfect in de het plaatje van financiële en monetaire innovatie.

Het bedrijf 3IQ heeft ook al een fonds genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. Ze maakten eerder al bekend uit te breiden naar Dubai. Destijds was de prijs nog $33.000. CEO Pye verwijst hier ook naar: “Vanuit het oogpunt van de beleggers, startten we op een mooi moment om ons product aan te bieden.”

De handel van The Bitcoin Fund is inwisselbaar tussen de Toronto Stock Exchange en Nasdaq Dubai. Daarom zullen de prijzen van deze aandelen of assets nagenoeg hetzelfde zijn.

“We zijn enorm trots dat we de goedkeuring hebben gekregen van de DFSA. Sinds we The Bitcoin Fund op de Nasdaq Dubai hebben genoteerd, zien we een steeds grotere belangstelling van de grote regionale institutionele beleggers.”

“Met de mogelijkheid om nu aanzienlijk grotere verkoopaanbiedingen uit te voeren, verwachten we dat dit zal helpen om het fonds in de regio verder te laten groeien.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Wat is Solana Nieuws
  SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

  Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

  Bitcoin bearish Nieuws
  Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

  Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

  Lees meer