Eerste Bitcoin ETF’s genoteerd aan beurzen in Brazilië en Dubai

Brazilië en Dubai verwelkomen een bitcoin exchange-traded fund (ETF) op beurzen in hun land. Dat meldt Decrypt.

In Brazilië is het QR Asset Management gelukt om hun voorstel voor een ETF er door te krijgen. De ETF wordt genoteerd aan de grootste aandelenbeurs van het land, B3. Dit fonds kreeg groen licht van de lokale toezichthouders in maart en is met de notering het eerste beleggingsproduct in haar soort in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook handelaren in Dubai kunnen aan de slag. Het Canadese 3iQ komt met hun fonds op de Nasdaq in Dubai. Dit is opnieuw een primeurtje, ook in dit land was er tot voorkort geen bitcoin ETF te verhandelen.

De financiële wereld is in de ban van bitcoin, ondanks de prijsdalingen. Hoe giet je het fenomeen in een behapbaar financieel product voor de bestaande financiële markten? Een van de antwoorden daarop is een bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Exchange-traded fund

Een exchange-traded fund wordt ook wel een indextracker genoemd. Het is een beleggingsfonds die zo veel mogelijk de prijs van in dit geval BTC wil volgen. Voordat je zo’n product kunt lanceren moet je langs tal van lokale toezichthouders komen, je moet immers aan veel regels voldoen.

In landen als de Verenigde Staten en regio’s als Europa laten dit soort grote lanceringen voorlopig nog op zich wachten. In Canada daarentegen zien we dat de fondsen voet aan de grond krijgen en aan populariteit winnen.

Een voorbeeld: Purpose Bitcoin ETF was twee maanden na de lancering meer dan $1 miljard waard.

De wereld wordt wakker en het startsein is gegeven, het is nu afwachten wie volgt.

Bitcoin, zonder beurs

Een ETF is interessant voor beleggers die niets met ‘echte’ bitcoin te maken willen hebben. Investeren in een indextracker doe je met een simpel doel: meeliften op de prijsbewegingen.

Bitcoin is ook uitermate geschikt voor bedrijven én particulieren om zelf te kopen en op te slaan. Gek genoeg zorgen de huidige limieten van de financiële wereld er voor dat grote spelers met veel moeite zich kunnen mengen in deze markt.

Dit soort fondsen zijn eigenlijk een tussenstation: het is voor partijen die wel op BTC willen speculeren, maar niets te maken willen hebben met zelf BTC kopen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...