Bitcoin dienstverlener Banxa, partner van Binance, door goedkeuring DNB

Bitcoin dienstverlener Banxa, partner van Binance, door goedkeuring DNB

EU Internet Ventures B.V. is geregistreerd bij toezichthouder De Nederlandsche Bank. Het is de Nederlandse besloten vennootschap van Bitcoin en cryptocurrency dienstverlener Banxa.

Het is daarmee de eerste buitenlandse partij die in het register van de centrale bank is opgenomen. Banxa is hiermee het dertiende Bitcoin bedrijf dat diensten mag aanbieden aan Nederlandse klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Banxa

Het is een bedrijf dat in Australië opgericht is en gevestigd is. Ze penetreren de Europese markt vanuit een tweede vestiging in Amsterdam-Centrum.

Ze zijn gespecialiseerd in het omwisselen van cryptocurrency's in fiat valuta. Met deze dienst hebben ze klanten weten aan te trekken zoals Binance, Bybit, OKEx, Kucoin en Changelly.

Klanten kunnen hun cryptocurrency's laten omwisselen via de gebruikelijke netwerken (SEPA, SOFORT), maar ook via iDeal, wat in Nederland een groot marktaandeel heeft.

Met andere woorden: mét Banxa is het mogelijk dat Binance een iDeal-functionaliteit kan aanbieden aan Nederlandse klanten. Dat is dan ook de reden dat Banxa verplicht is zich te registreren.

Als tussenpersoon rekenen ze door een commissie voor, die uiteindelijk op het bordje van de klant komt.

Meer tijd

Bedrijven met lopende aanvragen krijgen meer tijd om zich te registreren nu de initiële deadline van 21 november is verlopen. Initieel waren er 39 aanvragers, maar volgens de DNB is er ook een groepje vroegtijdig afgevallen.

De minister van Financiën, Wopke Hoekstra, liet eerder deze week weten dat bedrijven niet direct de deuren hoeven te sluiten als ze de deadline niet halen.

De centrale bank heeft de toezichtskosten voor 2020 begroot op 1,7 miljoen euro. Deze toezichtskosten zullen de geregistreerde bedrijven moeten ophoesten.

25 Bitcoin ondertekende een brandbrief gericht aan De Nederlandsche Bank. De bedrijven vinden de gestelde regels te streng en niet haalbaar binnen de termijnen die zijn gesteld. Een van de pijnpunten is dat beurzen van elke klant moeten vragen om hun bitcoin adres te laten verifiëren.

De prijs in euro:

Lees meer over:
DNB

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties