El Salvador betaalt $800 miljoen gewoon terug, ondanks kritiek op bitcoinplannen

El Salvador heeft $800 miljoen aan leningen afbetaald. Daarmee komt er een einde aan geruchten dat het Centraal-Amerikaanse land dankzij bitcoin-investeringen in gebreke zou blijven.

Obligaties

President Nayib Bukele verspreidt het nieuws op Twitter. Daarbij deelt hij direct een sneer uit naar verscheidene mediapublicaties. De afgelopen maanden is er veel geschreven over de bitcoinplannen van het land. Het zou risicovol zijn en het zou het land de financiële en fiscale afgrond in kunnen duwen.

In de afgelopen jaren kocht Bukele daarnaast 2.516 BTC uit de markt, zoals te zien is op de website NayibTracker. Momenteel is het ongeveer $58 miljoen waard. Deze investering staat overigens wel onder water. Bij een koers van $43.000 komen ze weer in het groen te staan.

Op de totale begroting van het land stelt de blootstelling aan bitcoin niets voor. En dus hoeven bitcoinsceptici en fiatfanboys zich geen zorgen te maken over de afbetalingen van staatsleningen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador