Wetsvoorstel nieuwe bitcoin mijlpaal voor El Salvador

In El Salvador is men nog altijd druk in de weer met bitcoin. Het Centraal-Amerikaanse land is onder leiding van president Nayib Bukele hét land dat ook in de politiek vol inzet op BTC. Een nieuw wetsvoorstel brengt bitcoinstaatsobligaties een stap dichterbij.

De obligaties zijn niet wat je gewend bent van een staatsobligatie. In dit geval wil men geld ophalen met de zogenaamde 'Volcano Bond'. Het National Bitcoin Office van El Salvador maakt het nieuws bekend.

De Volcano Bond is een knipoog naar het minen van bitcoin op vulkanen. Het wetsvoorstel 'Digital Asset Issuance' werd aangenomen en mote alleen nog worden ondertekend door Bukele.

Opvallend is ook dat Bitfinex de technische zaken voor de obligatie voor hun rekening neemt. Uiteindelijk moet El Salvador op deze manier geld ophalen om bijvoorbeeld nationale schulden af te betalen, te investeren in bitcoin en de infrastructuur in het land. Het doel? Maar liefst $1 miljard ophalen. De helft daarvan is bedoeld voor Bitcoin City, een speciale economische zone die nog vorm moet krijgen.

De rente op de obligaties bedraagt 6,5%. Dat kan voor investeerders interessant zijn. Tegelijkertijd moet je dan wel (deels) geloven in de plannen van Bukele. Het land neemt een groot risico met bitcoin.

Het wetboek in El Salvador lijkt in ieder geval klaar voor de volgende stap. De vraag is nu: wanneer komen de bitcoin obligaties op de markt?

Bekijk hieronder onze documentaire over de introductie van bitcoin in El Salvador.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...