El Salvador gaat DCA'en en koopt elke dag 1 bitcoin

El Salvador gaat DCA'en en koopt elke dag 1 bitcoin

President Bukele van El Salvador gaat meer bitcoin kopen. Op Twitter deelt de marketingman dat ze vanaf morgen elke dag één bitcoin gaan aanschaffen.

DCA

Op die manier breidt het Centraal-Amerikaanse land haar bitcoinreserves uit. Momenteel heeft El Salvador 2.381 bitcoin uit de markt gekocht voor gemiddeld $45.000 per stuk. Daarmee staan ze op een verlies van 63%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de nieuwe aankoopstrategie zal dit bitcoinbezit langzaam oplopen met één bitcoin per dag. Het zal geen zoden aan de dijk zetten, omdat het ruim zes jaar zal duren om het bitcoinbezit te verdubbelen.

Eigenlijk is dit DCA op landniveau. DCA staat voor dollar cost averaging, waarbij je door structurele aankopen een gemiddelde aankoopprijs krijgt, zonder dat je je druk hoeft te maken over het timen van de markt - waarbij je óf of een top óf op de bodem een grote aankoop doet.

Overigens: alles wat bekend is is een tweet van de president. Daarmee hangt er een groot onzekerheidsgehalte rondom de bitcoinstrategie van El Salvador.

Te weinig transparantie

We weten niet hoeveel bitcoin er in het staatsfonds zit, hoeveel er al is verdiend met minen, of het allemaal in eigen beheer is (en zo ja, wie de toegang tot het geld heeft) en of er bitcoin is verkocht. Zolang de president hier niets over deelt, blijft het gissen.

Corruptieorganisatie ALAC vroeg de ontwikkelingsbank van El Salvador, de BANDESAL, eerder deze maand om informatie delen prijs te geven over de bitcoin aankopen van het land. Zij verzorgen namelijk de bankrekening van publieke gelden. Dit verzoek is echter afgewezen.

Ze kunnen naar eigen zeggen deze "vertrouwelijke" informatie niet onthullen. ALAC reageerde furieus:

"De vertrouwelijkheid beperkt de mogelijkheid voor burgers om toegang te krijgen tot informatie over de dingen die door BANDESAL met publieke middelen zijn uitgevoerd."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan