Elon Musk effect op bitcoin markt? Coinbase dendert top 10 van Apple Appstore binnen

De mobiele app van Coinbase is de top 10 van de Apple Appstore binnengekomen. In de lijst van meest populaire gratis iPhone apps onder Amerikanen staat de bitcoin exchange op plek 4, zelfs boven TikTok en Zoom.

Bitcoin krijgt boost, industrie profiteert

Vandaag kreeg de markt een ‘boost’ door het nieuws dat Elon Musk het bitcoin logo op zijn Twitter profiel zette. De koers ging daardoor naar een weekrecord van $38.500. Bovendien is er door de commotie van Gamestop en Robinhood ook meer interesse in decentrale technologie zoals Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast Coinbase staat ook de Cash App van betaalprovider Square hoog. Daarmee kunnen Amerikaanse vrij laagdrempelig satoshi’s kopen. Eerder deze maand kwam Coinbase de top 30 na de bullrun sinds de kerstdagen.

Ook in het Verenigd Koninkrijk staat de app in de top 20.

In Nederland staat een bedrijf als Binance hoog (op plek 19 in de Appstore). Deze exchange had vanochtend ook te kampen met een explosieve toestroom van nieuwe klanten. CEO Changpeng “CZ” Zhao moest zelfs even de toegangspoort sluiten omdat de interne systemen op tilt raakten. Inmiddels is het weer mogelijk om je Bitcoin van Binance te halen en te handelen.

Zeggenschap

Een ruilbeurs is nodig om je Bitcoin te kopen of je moet zelf BTC kunnen minen. Als meer ervaren bitcoiner kun je ook kiezen om zelf volledig zeggenschap te hebben over je satoshi’s. Het is mogelijk om de private keys te houden en een hardware wallet is daarbij een handige tool. Dan ben je minder afhankelijk van een beurs als derde partij.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...