Elon Musk laat Bitcoin prijs dumpen: dit zijn de reacties op Twitter

Vanochtend kon je het al lezen: Tesla is gestopt met het accepteren van bitcoin (BTC) als betaalmiddel vanwege milieuoverwegingen.

Wél houden ze het digitale goud aan op de balans. De reden hiervoor zou het 'overmatig gebruik van grijze en bruine energiebronnen zijn bij het minen van transacties.'

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin draait door, ook zonder betaalmogelijkheid bij Tesla. Toch wordt er heftig gereageerd. Een aantal reacties op een rij.

Reacties van CryptoTwitter

Toen Tesla in februari bekend maakte dat ze bitcoin hadden gekocht, schoot de prijs van de cryptovaluta met $4.000 omhoog. Na het statement van Musk van vannacht kelderde de koers met bijna $10.000 omlaag. De autofabrikant gaat pas weer bitcoin-transacties accepteren, als het minder fossiele brandstoffen gebruikt, zo stelt topman Musk.

Een veel voorkomende reactie in de bitcoin markt is: wist Elon Musk wel hoe Bitcoin mining werkt? Het proces de validatie van transacties is met opzet erg intensief. Dit soort investering maken het netwerk juist veiliger. Ook is energiegebruik geen verbruik, zoals we al eens uitlegden: "Energie is niet schaars."

Neeraj Agrawal van CoinCenter benadrukt dat Tesla wel door gaat met het hodlen van de cryptomunt, en dat ze die voordelen van bitcoin als spaarmiddel dus wel behouden.

GeertJancap denkt er ook het zijne van.

Analist Willy Woo vraagt zich hardop af wat er écht aan de hand is.

Russell Okung heeft er weer genoeg van gehad. De American Football-speler had de bitcoin wegens zijn schaarste toch al niet willen uitgeven:

Aubrey Strobel van Lolli en Rob Baone maken er ook een geintje van, refererend naar het due diligence-proces bij Tesla. Hoe kun je zulke investeringen doen en beslissingen maken, om er weer op terug te moeten komen?

Hypocrisie

Anderen beschuldigden Musk van hypocrisie. Eerder leek de topondernemer het eens te zijn met de stelling dat Bitcoin al veel hernieuwbare energie gebruikt, en dat de cryptomunt deze markt juist op een positieve manier beïnvloedt. Intussen promoot Musk een altcoin (Dogecoin, red.) wat net zo goed gebruikt maakt van mining en proof-of-work.

Een voor de hand liggende reden dat Tesla deze beslissing heeft gemaakt, is dat het bij investeerders, werknemers en/of klanten niet goed is binnengekomen om het merk aan Bitcoin te linken wegens het groene imago van het bedrijf.

Eric Wall van Arcane Assets schrijft dat deze 'mea culpa' slim is richting de milieuactivisten en toezichthouders.

Er is meer dan 'milieu'

Meltem Demirors van CoinShares denkt dat er meer grote thema's zijn waar een ​​maatschappelijk verantwoord bedrijf zich mee bezig kan houden, buiten alleen het milieu.

"Op het gebied van sociale rechtvaardigheid stelt bitcoin mensen in staat om te ontsnappen aan tirannie, censuur, financieel geweld, redlining en verbetert de toegang tot governance. Bitcoin is permissieloos en het draait op open source software."

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Elon MuskTesla