Er waren nog nooit zoveel adressen met meer dan 1.000 Bitcoin (BTC)

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen maanden flink gestegen. Het zijn vooral de whales die ondanks de hogere prijzen de schatkist vergroten. Het aantal adressen met meer dan 1.000 BTC is dit jaar al met 164 adressen gestegen.

Het gaat om ruim 2.400 adressen met meer dan 1.000 bitcoin in kas. Een bitcoin is momenteel 18,835.82USD waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stijgende bitcoin koers

In onderstaande grafiek zie je het aantal adressen met 1.000+ BTC en het koersverloop. In deze run omhoog zie je duidelijk dat het aantal whales groeit. Ondanks de gigantische stijgingen zijn de eigenaren achter deze adressen dus nog druk in de weer om hun vermogen in bitcoin te vergroten.

Een bitcoin adres is niet gekoppeld aan een specifiek persoon, het is dus onduidelijk hoeveel mensen er op dit moment zoveel BTC hebben. Analysebedrijven brengen voor overheden en bedrijven in kaart welk adres bij wie hoort.

Zo is wel bekend welke adressen grote beurzen gebruiken, maar gelukkig is van de meeste adressen niet openbaar bekend wie er achter zit.

Er waren nog nooit zoveel adressen met meer dan 1.000 Bitcoin (BTC)

Grote investeringen in BTC

Steeds meer grote partijen melden zich in de wereld van bitcoin. Investeerders of bedrijven met miljoenen en miljarden te besteden willen hun graantje meepikken. Een voorbeeld daarvan is Ruffer Investment Company, zij kochten vorig jaar voor $744 miljoen aan BTC: ‘We staan aan de vooravond van grote interesse in Bitcoin.’

Bedrijven als PayPal, MicroStrategy en Square hebben diepen zakken en kijken vaak verder dan een paar maanden of een jaar. Zij stappen niet zomaar meer uit. Als deze trend zich voort zet dan zullen we de komende tijd nog meer records breken voor adressen met een groot aantal BTC.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...