Britse fondsmanager legt investering van $744 miljoen in Bitcoin uit: ‘We zijn nog vroeg’

Ruffer Investment Company zet in op bitcoin (BTC). Het bedrijf kocht voor $744 miljoen aan BTC. In een verslag geeft het bedrijf inzicht in de laatste 6 maanden en hun beweegredenen rondom hun investering. Dat meldt The Block.

‘We zijn nog vroeg’

Ruffer investeert 2,7% van het vermogen dat zij beheren in bitcoin. Ze zien het als een verzekeringspolis, een manier om te ontsnappen aan de inflatie van de Britse pond en andere assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In hun terugblik op 2020 zegt het bedrijf dat ze bekend staan om bescherming te zoeken in onconventionele asset. Daar hoort bitcoin volgens hen bij. En daarmee is het niet de eerste, maar waarschijnlijk ook niet de laatste. De interesse groeit vanuit verschillende industrieën en groepen mensen.

Ruffer: ”We denken dat we relatief vroeg zijn. We staan aan de vooravond van institutionele interesse.”

Dat proces is al gaande, want tal van grote instituten en organisaties hebben inmiddels te kennen gegeven bezig te zijn met BTC. Een mooi voorbeeld daarvan is de grote investeringsbank Goldman Sachs, zij zijn bezig met custody diensten voor bitcoin.

Nog niet zo lang geleden was het advies van deze bank om in bitcoin te stappen.

Niet alleen bitcoin

Ruffer investeert niet alleen direct in bitcoin als valuta, ook stopt het geld in bedrijven uit de industrie. Een deel van hun investering zit in het Ruffer Multi Strategies Fund, een ander deel in de bedrijven Microstrategy en Galaxy Digital.

Galaxy Digital is een fondsbeheerder. Het bedrijf is zoals de naam al doet vermoeden druk in de weer in de wereld van bitcoin. Ze gaan ook de wereld van bitcoin mining induiken.

Microstrategy is een Amerikaans is een softwarebedrijf dat bitcoin aanhoudt als reserve asset, als spaarmiddel. Ook hier is het argument helder: bitcoin is schaars, dus waarom zou ik in dollar sparen?

Poll

Als je nu bitcoin koopt ben je nog vroeg



Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...