ETH koers bearish onder $3,840 support – waarom daalt Ethereum en kan ETH momentum herpakken?

4428 totale weergaven
eth

De Ethereum koers is gisteren onder een belangrijk support level van $ 3840 gedaald en zakt vandaag verder. In het geval dat de koers onder $ 3700 daalt, zou dit het begin kunnen zijn van een bearish correctie voor de altcoin.

Als de ETH koers op $ 3700 een bounce maakt, dan kan dit bullish zijn voor de altcoin en is een herstelbeweging mogelijk. Wat gaat Ethereum doen vandaag en kan ETH zijn momentum herpakken?

ETH koers zakt richting $ 3700 – waarom daalt Ethereum vandaag?

Na een korte break-out boven $ 3840 op maandag, is de Ethereum koers weer onder dit niveau gedaald. Op dinsdagochtend lijkt ETH te consolideren rond $ 3770 voordat de Amerikaanse markt wakker wordt en mogelijk bepaalt wat Ethereum verder gaat doen vandaag.

Onder $ 3840 lijkt Ethereum momentum te verliezen, waardoor een daling richting $ 3700 mogelijk is. Dit niveau is belangrijk om in de gaten te houden, want een breakdown hieronder is bearish, terwijl een bounce bullish is.

Ethereum koers grafiek - TradingView
Ethereum koers grafiek – TradingView

In het geval van een breakdown, kan Ethereum verder dalen richting $ 3660 en $ 3550, maar een bounce kan Ethereum terug laten schieten boven $ 3840, met een mogelijke test van de resistance bij $ 4000.

Uit gegevens van Santiment blijkt dat Ethereum whales actiever zijn geworden, wat leidde tot hogere pieken aan het eind van mei en de eerste dagen van juni. Aan het eind van mei zagen we ook dat er rondom Ethereum veel activiteit was op social media, met name vanwege de goedkeuring van de Ethereum ETF.

Ethereum whale transacties
Ethereum whale transacties – Santiment

Mogelijk daalt Ethereum vandaag omdat de hype rondom de ETF is afgekoeld, terwijl de markt wacht tot deze officieel gelanceerd zal worden. Vanaf dat moment zou de vraag naar Ethereum sterk kunnen toenemen, waardoor een stijging naar $ 4000 eenvoudiger kan worden.

Vandaag is het afwachten wat Ethereum gaat doen zodra het in de buurt van $ 3700 komt. Een breakdown bij dit niveau is bearish voor Ethereum en een bounce kan mogelijk leiden tot een nieuwe test van $ 3840.

Veelbelovende alternatieven voor Ethereum

Bitcoin en Ethereum, de 2 grootste cryptomunten op de markt, worden vaak gebruikt als indicatie van waar de markt heen kan gaan. Hiermee kijken investeerders of het handig is om te investeren in kleinere altcoins.

Een deel van deze investeerders investeren in crypto presales, waar je altcoins voor een lage prijs kunt inkopen voordat ze worden gelanceerd op exchanges. In dit artikel kijken we naar 2 nieuwe cryptomunten met potentie om veel waard te worden nadat hun presales zijn uitverkocht.

99Bitcoins (99BTC)

Nu het slechts een kwestie van tijd is voordat de Ethereum ETF live gaat, kan Ethereum binnenkort stijgen, waardoor ook andere altcoins op de Ethereum blockchain mee kunnen liften. Dit geldt ook voor 99Bitcoins (99BTC), een opkomend Learn-to-Earn platform dat dit jaar erg groot kan worden.

99Bitcoins is begonnen als e-learning platform en heeft zo een community opgebouwd van emer dan 2,8 miljoen abonnees. Met het opkomende Learn-to-Earn platform is het mogelijk om op een leuke en interactieve manier meer over crypto te leren, met de 99BTC token als beloning voor de voortgang die je maakt.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Je kunt 99BTC tokens kopen voor $ 0,00107, maar deze prijs zal rond de middag stijgen naar $ 0,00108. Je kunt kiezen om 99BTC te staken om passief extra tokens te verdienen met een APY van 868%, voordat de token wordt gelanceerd en verder kan stijgen in waarde.

 

PlayDoge (PLAY)

Een zeer succesvolle presale is die van PlayDoge (PLAY), een Play-to-Earn crypto die gelanceerd zal worden op de Binance Smart Chain (BSC). De BSC heeft erg goedkope transacties, wat het perfect maakt voor een gestroomlijnde crypto game-ervaring.

PlayDoge is een mobiele applicatie waarmee je voor je eigen digitale huisdier kunt zorgen en deze me kunt nemen in retro arcade games. Je kunt PLAY-tokens verdienen door te spelen, je huisdier te verzorgen en door op het scorebord te komen.

De presale van PlayDoge is vorige week begonnen en heeft al meer dan $ 1,7 miljoen opgehaald, zo’n $ 250.000 per dag. Je kunt PlayDoge kopen voor $ 0,00502 per stuk en staken met een huidige APY van 182%. Na de presale kun je PLAY verkopen met potentiële winst, staken, of gebruiken om je digitale huisdier te verbeteren.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ETHEthereum

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...