ETH koers op weg naar rally: on-chain data tonen bullish signalen – wat gaat Ethereum doen?

189 totale weergaven
Ethereum adressen

De Ethereum (ETH) koers is in de afgelopen 24 uur met 3,40% gedaald naar $ 2440 en staat inmiddels ruim 23% lager dan een week geleden. Daarmee is het de slechtst presterende cryptomunt in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Desondanks laten gegevens van Lookonchain zien dat spot Ethereum ETF’s gisteren een netto-instroom zagen van 44.447 ETH, wat neerkomt op $ 110,1 miljoen. Tegelijkertijd laat de data van Santiment een stijgende activiteit zien bij slapende wallets, wat er op kan wijzen dat deze lange termijn beleggers enorm bullish zijn over crypto op dit moment.

[technical_chart indicators=”ema200″ symbol=”ETH” range=”1D”]

Ethereum on-chain data geeft bullish crypto signaal

De gegevens van Lookonchain lieten zien dat de 9 spot Ethereum ETF’s gisteren een netto-instroom zagen van 44.447 ETH, ter waarde van $ 110,1 miljoen. Dit is al de tweede dag op rij dat er een netto-instroom wordt behaald. Het is belangrijk om deze data in de gaten te houden om de marktdynamiek en het sentiment bij beleggers te begrijpen. In totaal hebben de spot Ethereum ETF’s nu $ 7,04 miljard in beheer.

https://twitter.com/lookonchain/status/1821181995529203776

Daarnaast laat de data van Santiment zien dat er maar liefst 789.533 ETH werd verplaatst vanuit slapende wallets, wat laat zien dat er hernieuwde interesse en activiteit begint te ontstaan rondom het Ethereum-ecosysteem. Dit zou geïnterpreteerd kunnen worden als een bullish crypto indicator, nu de grote spelers beginnen wakker te worden.

ETH koers verwachting

Als we naar de ETH koers kijken dan zien we dat deze afgelopen maandag hard door zijn steunniveau op $ 3000 is gedaald naar de huidige koers van $ 2440.

Het draaipunt ligt op dit moment op $ 2400 en zolang de koers daarboven blijft, is er sprake van een bullish sentiment bij de op één na grootste crypto. De ETH koers kan op zoek naar de weerstand op $ 2600 en als het lukt om die te doorbreken, kan de bullish crypto rally versnellen.

Als de ETH koers echter neerwaarts door het draaipunt breekt, komt de steunzone op $ 2200 in beeld. Indien die ook wordt doorbroken, kan de ETH koers verder dalen richting $ 2000.

ETH koers verwachting
ETH koers verwachting 8 augustus 2024 / Bron: TradingView

De technische indicatoren laten echter een tegenovergesteld plaatje zien. De 50-daagse Exponential Moving Average (EMA50 – oranje) staat op dit moment ruim boven de huidige ETH koers op $ 3155 en daalt scherp. Ook de 200-daagse Exponential Moving Average (EMA200 – blauw) staat ruim boven de ETH koers op $ 3097, maar daalt ook scherp. Daarnaast lijkt de EMA50 binnenkort neerwaarts door de EMA200 te kruisen, waardoor het een death cross patroon vormt. Dit is vaak een indicator voor de start van een lange termijn bear market.

De Relative Strength Index staat op dit moment op 26 en stijgt licht. Desondanks laat de huidige meting nog steeds zien dat de ETH koers door teveel verkoopdruk te hard is gedaald, waardoor een herstel mogelijk aanstaande is. In een ideaal scenario lukt het dan om boven de weerstandsniveaus van $ 2600 en $ 3000 te breken, zodat we snel weer in een bullish crypto markt terechtkomen.

Nieuwe cryptomunten die profiteren van een bullish crypto markt

Terwijl de nabije toekomst van de ETH koers dus moeilijk te voorspellen is, zijn er genoeg nieuwe cryptomunten die kunnen profiteren van een bullish crypto markt. Beleggers kijken daarom op dit moment voornamelijk naar veelbelovende presale crypto, die nog niet publiekelijk verhandeld worden. Na afloop van de presale fase worden deze cryptomunten vaak gelist bij crypto exchanges, waardoor de koers hard kan stijgen.

Hieronder vind je twee nieuwe cryptomunten die hard kunnen stijgen bij een bullish crypto markt. Ze krijgen veel aandacht van investeerders omdat ze tegen een lage prijs gekocht kunnen worden en rendement bieden op zowel de korte als lange termijn.

Pepe Unchained – meme coin met een eigen blockchain

Pepe Unchained ($PEPU) heeft, in tegenstelling tot de meeste meme coins, veel fundamentele waarde. Volgens crypto experts is Pepe Unchained namelijk de verbeterde versie van de originele Pepe en ze verwachten dan ook dat $PEPU het succes van $PEPE kan evenaren of misschien zelfs wel kan overtreffen. De presale is nog maar net gelanceerd, maar toch werd er al $ 7,6 miljoen opgehaald.

Zoals gezegd is Pepe Unchained geen pure meme coin. Het wil namelijk een eigen Layer-2 blockchain lanceren bovenop de Ethereum blockchain. Ze beloven daarmee 100x hogere transactiesnelheden tegen veel lagere kosten. Dit maakt de blockchain mogelijk een interessant alternatief om nieuwe meme coins op te lanceren in de toekomst.

Pepe Unchained presale
Pepe Unchained ($PEPU) presale heeft al $ 7,6 miljoen opgehaald / Bron: Pepe Unchained

Behalve profiteren van een mogelijke koersstijging na de listing op een crypto exchange, heeft Pepe Unchained ook een zeer aantrekkelijk staking programma. Vroege investeerders kunnen hun gekochte tokens direct staken tegen een APY van 256%, waardoor ze vanaf dag 1 al rendement behalen.

Het team achter Pepe Unchained heeft geen limiet genoemd voor de presale, waardoor deze op een bepaald moment zomaar uitverkocht zou kunnen zijn. Zorg er daarom voor dat je nu direct je tokens koopt. Tijdens elke fase van de presale zal de prijs van $PEPU stijgen, maar 1 token is op dit moment verkrijgbaar voor $ 0,0089461. De volgende stijging staat overigens al voor morgen gepland!

 

 

Base Dawgz – eenvoudig van de ene naar de andere blockchain

Een andere meme coin met fundamentele waarde is Base Dawgz ($DAWGZ). Deze nieuwe cryptomunt is ontwikkelde op de Base blockchain van Coinbase, een Layer-2 blockchain op Ethereum, waar ontwikkelaars sneller en goedkoper applicaties kunnen bouwen en tokens kunnen lanceren.

Naast de originele lancering op Base, zal de token ook op andere blockchains worden uitgebracht zoals Ethereum, Binance Smart Chain, Avalanche en Solana. Nadat de presale is afgelopen kun je je $DAWGZ tokens dan eenvoudig van de ene naar de andere blockchain verplaatsen. Base Dawgz wil dan ook een belangrijke rol spelen in het eenvoudig en goedkoop verplaatsen van kapitaal tussen verschillende blockchains.

Base Dawgz presale
Base Dawgz ($DAWGZ) presale haalde al $ 2,8 miljoen op / Bron: Base Dawgz

Base Dawgz haalde met zijn presale al $ 2,8 miljoen op en dat is mede te danken aan zijn interessante staking beloningen. Vroege investeerders kunnen hun tokens namelijk direct staken tegen een fantastische APY van 933%.

Van de totale token voorraad van 8,45 miljard, is 20% gereserveerd voor de presale. Tijdens elke fase van de presale zal de prijs met 5% stijgen, waardoor het belangrijk is om zo snel mogelijk in te stappen. Op dit moment kun je 1 $DAWGZ kopen voor $ 0,007414.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...