Beste Crypto Wallet van Nederland

Een betrouwbare crypto wallet is essentieel voor het veilig beheren van uw cryptocurrencies en Web3 assets. Met deze digitale portemonnees kunt u niet alleen veilig opslaan, maar ook actief handelen op gedecentraliseerde beurzen (DEXs) en profiteren van DeFi applicaties. In dit overzicht bespreken we de tien beste crypto wallets op de markt.

De 10 beste Bitcoin wallets in Nederland – een overzicht

Ontdek de top crypto wallets: Een overzicht van de beste wallets voor het bewaren van Bitcoin en andere cryptocurrencies. De top 10 beste Nederlandse Bitcoin wallets ziet er als volgt uit:

 1. Best Wallet – de top Bitcoin wallet app voor Nederlandse crypto investeerders en traders.
 2. Zengo – uitstekende crypto wallet app voor trading. Koop, verkoop en verhandel in slechts enkele tikken.
 3. Ledger – sla met deze verschillende beste hardware wallets je crypto veilig op, op elk apparaat.
 4. Ellipal – gebruik de ELLIPAL Air-gapped Cold Wallet om meer dan 10.000 coins en tokens op te slaan.
 5. Trezor – uitstekende en erg veilige hardware wallet crypto storage voor institutionele investeerders.
 6. Blockstream Jade – de ultieme oplossing om je Bitcoins veilig op te slaan met de nieuwste features.
 7. Ngrave – genereer en sla je crypto 100% offline op ter bescherming tegen hackers met ZERO.
 8. ByBit Wallet – gebruik deze top crypto wallet voor staking en unieke kortingen op nieuwe tokens.
 9. Crypto.com – één van de beste Bitcoin wallet apps voor het kopen, traden en verdienen van cryptocurrency.
 10. eToro –  één van de gebruiksvriendelijkste en beste crypto wallets die je direct bij de eToro broker vindt.

Uitgebreide analyse top 10 beste crypto wallet van Nederland

Nu we een beknopt overzicht hebben gegeven van de beste crypto wallets, gaan we dieper in op elke wallet. Op deze manier kun je beoordelen welke crypto wallet het geschiktst is voor de veilige opslag van jouw crypto’s. 

Best Wallet – de beste Bitcoin wallet app voor Nederlandse crypto investeerders

Best Wallet is een nieuwe ‘non-custodial crypto wallet’. Dit betekent dat het niet gebonden is aan een exchange of andere autoritaire partij en dat de wallet echt van jou is. Best Wallet biedt naast veilige opslag en gebruiksgemak, ook de mogelijkheid om te traden met de volgende extra features:

 • Marktinzichten en analyse
 • Vroege toegang tot de beste nieuwe crypto projecten
 • Gratis token swaps
 • Airdrops
 • Een eigen gedecentraliseerde exchange (DEX)

Features zoals gratis token swaps zijn beschikbaar voor investeerders die de utility token, BEST, in bezit hebben en staken. Hiermee krijg je naast gratis token swaps ook vroege toegang tot nieuwe crypto projecten en kom je in aanmerking voor airdrops van Best Wallet.

Hoewel Best Wallet extra features biedt, blijft het belangrijkste aspect van een crypto wallet dat je je assets veilig kunt opslaan.

best wallet crypto wallet

Best Wallet is een crypto wallet app die je gratis kunt downloaden via de Google Play Store en App Store, maar binnenkort zal het ook een eigen browser extensie krijgen. Dit betekent dat je de wallet app zal kunnen gebruiken voor mobiel en desktop.

Best Wallet is ook bezig met het ontwikkelen van zijn eigen DEX, dit zal het mogelijk maken om met behulp van BEST-tokens gratis token swaps uit te kunnen voeren. Zo kun je ook eenvoudig via je crypto wallet app traden.

beste crypto wallet nederland

Met Best Wallet kun je, net als crypto platforms zoals DEXTools, binnenkort de beste trending crypto, daily gainers en veelbelovende cryptomunten vinden. Uiteraard is Best Wallet ook ideaal voor het veilig opslaan van je Bitcoin en populaire altcoins.

Voordelen van Best Wallet Nadelen van Best Wallet
De beste crypto wallet Nederland Geen browser extensie
Toegang tot unieke DeFi features
Airdrops

Zengo – uitstekende crypto wallet app voor trading

Zengo is een uitstekende optie voor crypto investeerders die de veiligheid van hun cryptocurrency erg serieus nemen. Het biedt de nieuwste veiligheidsfeatures, waaronder MPC-technologie. Hierdoor wordt de kwetsbaarheid van een private key verwijderd zonder een hardware device nodig te hebben.

Daarnaast is Zengo een non-custodial wallet, wat inhoudt dat gebruikers de volledige controle hebben over hun investeringen. Verder is de Zengo wallet app erg makkelijk te gebruiken voor zowel iOS als Android. De app ondersteunt meer dan 120 verschillende cryptomunten, maar sommige bekende cryptomunten zoals Solana, Cardano en XRP worden helaas niet ondersteunt.

Zengo wallet

De meeste functies van de crypto wallet Zengo zijn gratis. Het platform biedt echter ook een premium versie van $ 9,99 per maand, waarbij gebruikers verbeterde beveiliging en hogere prioriteit bij de klantenservice ontvangen. De gratis versie is echter voldoende voor de meeste investeerders.

Verder kun je crypto kopen in de Bitcoin wallet van Zengo. Hiervoor hoef je de app niet eens te verlaten. Je kunt ook tokens wisselen zonder een crypto exchange te gebruiken. Het versturen en ontvangen van crypto is erg makkelijk, waardoor Zengo een ideale crypto wallet is voor beginners en ervaren investeerders.

Voordelen van Zengo
Nadelen van Zengo
Gratis mobiele app voor Android en iOS Ondersteunt bepaalde cryptomunten niet, zoals Cardano, XRP en Solana
Crypto kopen en wisselen op het platform
Erg makkelijk te gebruiken

Ledger – sla met deze beste hardware wallet crypto veilig op

Als je voor de lange termijn investeert, is een offline crypto wallet misschien een betere optie. Je kunt met een hardware wallet crypto veilig opslaan zonder dat iemand hier bij kan. Alleen de persoon die de fysieke wallet in bezit heeft, heeft toegang tot de wallet. Dus als je een Ledger Nano koopt, heb je volledige controle over de wallet.

Ledger staat bekend om het leveren van de beste hardware wallet crypto apparaten, die vrijwel immuun zijn tegen hackers. Om tokens van of naar je Ledger te verplaatsen, moet je een PIN-code invoeren en natuurlijk heb je de hardware wallet zelf nodig.  Hierdoor kan niemand die jouw wallet steelt, toegang krijgen tot jouw crypto assets zonder deze PIN-code.

ledger nano hardware crypto wallet

De Ledger Nano biedt toegang tot meer dan 5500 cryptomunten op verschillende blockchains. Via de crypto wallet app kun je crypto kopen, verkopen en traden. Ook kun je gebruikmaken van DeFi apps.

Omdat een hardware crypto wallet fysiek is, kun je deze niet gratis gebruiken. De aanschafkosten van een hardware wallet liggen ongeveer tussen de 75 en 150 euro. Voor extra veiligheid, is het aangeraden om Ledger crypto wallets direct via de website te kopen.

Voordelen van de Ledger Nano Nadelen van de Ledger Nano
Een van de veiligere beste Bitcoin wallets Niet aan te raden voor trading
Meer dan 5500 crypto’s
Uitstekend voor lange termijn investeerders

Ellipal – sla meer dan 10.000 coins en tokens op

Ellipal is een andere hardware wallet die compleet geïsoleerd is van de buitenwereld. De wallet communiceert alleen via QR-codes. Verder heeft het apparaat een micro-USB-poort voor het opladen.

De mobiele app is overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. Het proces om Ellipal in te stellen verloopt moeiteloos en er zijn verschillende manieren om je crypto wallet te beveiligen, zoals een lock screen en wachtwoord.

Ellipal beste crypto wallet

De Ellipal wallet ondersteunt meer dan 10.000 verschillende cryptomunten. Hierdoor is de crypto wallet ideaal voor investeerders die een groot en divers portfolio hebben. Doordat de apparaten alleen via QR-codes communiceren, is het vrijwel onmogelijk om Ellipal te hacken.

Al met al is Ellipal een van de veiligste hardware crypto wallets op de markt. Als je je Ellipal apparaat kwijt raakt, kun je zelfs je wallet herstellen op een nieuw Ellipal apparaat of een andere wallet als je de backup van je seed phrase of private keys hebt. Hierdoor hoef je je nooit zorgen te maken of je cryptomunten verloren gaan.

Voordelen van Ellipal Nadelen van Ellipal
Een van de veiligste hardware crypto wallets Relatief groot apparaat
Ondersteunt 10.000 verschillende cryptomunten
Makkelijk te herstellen als je je apparaat kwijt raakt

Trezor – uitstekende hardware wallet crypto storage voor institutionele investeerders

Een andere uitstekende offline crypto wallet is een Trezor wallet, een goed alternatief voor de Ledger Nano. Een Trezor wallet werkt op veel vlakken hetzelfde als een Ledger Nano. Je kunt beide wallets gebruiken voor offline crypto opslag en je hebt een PIN nodig voor extra veiligheid.

Ook Trezor ondersteunt meerdere blockchains en duizenden verschillende cryptomunten. Maar via Trezor kun je niet direct crypto kopen, hiervoor moet je Trezor verbinden met Invity Exchange.

trezor wallet voor crypto

Trezor heeft momenteel wallets in twee modellen:  Model One voor € 69 en Model T voor € 219. Model One wordt het meest verkocht, waarschijnlijk omdat je dan al voor € 69 een goede offline crypto wallet hebt. Je kunt een van deze modellen het beste direct kopen via de website.

Voordelen van Trezor Nadelen van Trezor
Een van de veiligere beste Bitcoin wallets Niet aan te raden voor trading
Toegang tot duizenden crypto’s Geen mobiele app
Uitstekend voor langetermijn investeerders

Blockstream Jade – de ultieme oplossing om je Bitcoins veilig op te slaan met de nieuwste features

Blockstream Jade is een gloednieuwe wallet die gespecialiseerd is om je Bitcoins veilig op te slaan. Het maakt gebruik van de nieuwste veiligheidsfeatures en innovatieve air-gapped functionaliteit. Dit apparaat geeft gebruikers het hoogste niveau van bescherming voor je cryptocurrency.

Verstuur Bitcoin via Blockstream Jade door QR-codes te scannen. De wallet opereert volledig zonder een USB of bluetooth verbinding. Daarnaast kun je je bezit overal beheren via Blockstream Green, BlueWallet, Sparrow, Electrum, Specter en meer.

Blockstream jade crypto wallet

Ook de interface van de crypto wallet is erg intuitief met ingebouwde begeleiding en instructies. Hierdoor stel je je apparaat in zoals jij dat wilt. Gebruik aanpasbare thema’s om je apparaat nog meer te personaliseren. De geavanceerde guncties zoals multisig recovery, duress PIN, SeedQR support, stateless signing en TOTP-authenticatie maken de crypto wallet erg versatiel.

Het gebruiksgemak en de geavanceerde functionaliteit maken de wallets de ideale keuze voor Bitcoiners van alle niveaus. Daarnaast zorgt de veelzijdigheid ervoor dat het de enige crypto wallet is die je ooit nodig zult hebben. Investeer vandaag nog in de Blockstream Jade en begin met het beschermen van je cryptocurrency.

Voordelen van Blockstream Jade
Nadelen van Blockstream Jade
Hardware en software zijn volledig open-source Scherm is een lage resolutie
Gespecialiseerd in Bitcoin
Constante ontwikkeling vanuit Blockstream

Ngrave – genereer en sla je crypto 100% offline op ter bescherming tegen hackers met ZERO

Ngrave pronkt met ZERO, zogenaamd ’s werelds koudste crypto wallet. Het is de eerste crypto hardware wallet met het hoogst beveiligde gecertificeerde OS ter wereld (EAL7). Daarnaast is het apparaat erg makkelijk te gebruiken met een handige touchscreen.

De wallet is volledig air-gapped, wat inhoudt dat het nooit in contact komt met het internet, bluetooth of andere mobiele netwerken. Om dit soort crypto wallet te hacken, is dus alsof je een aardappel hackt, vrijwel onmogelijk.

Ngrave beste crypto wallet

Verder ondersteunt het appraat duizenden verschillende cryptomunten, waaronder Ethereum gebaseerde ERC-20 tokens en NFT’s. Daarnaast worden de bekendste cryptomunten ondersteunt, zoals Bitcoin, Litecoin, XRP en Solana. Dit maakt de crypto wallet ideaal voor investeerders die graag handelen in de beste ERC-20 tokens.

Ngrave ZERO geeft gebruikers de mogelijkheid om hun eigen private keys te genereren. Het apparaat zelf is van hoge kwaliteit, solide en makkelijk te gebruiken. Investeerders die de veiligheid van hun cryptocurrency hoog in het vaandel hebben staan, kunnen het beste kiezen voor Ngrave ZERO, de veiligste crypto wallet op de markt.

Voordelen van Ngrave Nadelen van Ngrave
Hoogste beveiligingsrating van EAL7 Weinig opties tot draadloos verbinden
Gebruiksvriendelijk
Immuun voor online bedreigingen zoals virussen, hackers en phishing sites

ByBit Wallet – gebruik deze top crypto wallet voor staking en unieke kortingen

De ByBit Wallet is een uitstekende online wallet waarbij gebruikers tokens ook kunnen staken en unieke kortingen ontvangen op gloednieuwe crypto projecten. Verder kun je moeiteloos 498 tokens uitwisselen over 8 verschillende blockchains.

De crypto wallet is al erg populair onder investeerders. Het platform heeft meer dan 16 miljoen geregistreerde gebruikers en een dagelijks handelsvolume van boven de $ 7 miljard. Koop binnen enkele muisklikken tokens met de ByBit Wallet.

Bybit beste crypto wallet

De ByBit wallet is simpel om te gebruiken. Beheer al je tokens op een overzichtelijke pagina. De private keys worden opgeslagen op ByBit, zodat je zelf hier geen zorgen over hebt. Daarnaast hoef je je alleen te registreren met een e-mailadres of telefoonnummer.

Naast standaard crypto trading kun je op het platform gebruikmaken van CFD’s, die een hefboom tot wel 100x kunnen hebben. De klantenservice is verder 24/7 beschikbaar om al je problemen te verhelpen. Koop crypto op ByBit met fiat geld en sla je tokens veilig op, op de ByBit crypto wallet.

Voordelen van de ByBit Wallet
Nadelen van de ByBit Wallet
Volledig online en makkelijk te gebruiken Je beheert je tokens niet zelf
Ondersteunt staking, token swaps en meer
Klantenservice is 24/7 beschikbaar

Crypto.com – één van de beste Bitcoin wallet apps voor het kopen, traden en verdienen van cryptocurrency

De crypto wallet van Crypto.com heeft vele indrukwekkende features, naast het veilig opslaan en traden van crypto en NFT’s. Met de Crypto.com wallet kun je op meer dan 25 tokens rente verdienen, zoals verschillende stablecoins, ATOM, VVS en CRO. Het is ook mogelijk extra te verdienen door gebruik te maken van DeFi apps.

Met de handige wallet van Crypto.com kun je in de app meer dan 1000 tokens swappen. De crypto wallet app is te downloaden via de app stores voor Android en iOS of als browser extensie op je pc.

crypto.com bitcoin wallet

Bij de Crypto.com wallet heb je de keuze om gebruik te maken van verschillende blockchains, van Ethereum en BNB tot Solana en Cosmos. De crypto wallet is van jou, dus je bent verantwoordelijk voor jouw eigen private keys.

Crypto.com is ook een crypto exchange, waarbij je kunt traden met tarieven zo laag als 0,075%, waardoor de exchange meer dan 80 miljoen actieve gebruikers heeft.

Voordelen van Crypto.com Nadelen van Crypto.com
Meer dan 1000 crypto’s Hoge tarieven op stortingen
Verdien geld met crypto
Verkrijgbaar via mobiel en pc

eToro – één van de gebruiksvriendelijkste crypto wallets

eToro is een van de beste crypto exchanges en heeft daarnaast ook zijn eigen wallet voor gebruikers. Hiermee kun je crypto die je op de exchange hebt gekocht, veilig opslaan in de eToro crypto wallet.

De crypto wallet van eToro is een ‘custodial wallet’. Dit betekent dat eToro je wallet beheert, maar je bepaalt zelf wat er gebeurt met je cryptomunten. Hierdoor hoef je ook geen crypto wallet app of browser extensie te downloaden. Custodial wallets hebben ook het grote voordeel dat je niet gehackt kunt worden van buitenaf.

Een ander voordeel is dat je je winst direct kunt uitcashen in FIAT geld zoals dollars en euro’s, iets wat bij non-custodial wallets niet mogelijk is.

beste bitcoin wallet - etoro

Toch is er voor degenen die meer controle willen over hun crypto assets, ook een mobiele crypto wallet app van eToro. Deze crypto wallet maakt gebruik van een private key, die je kunt gebruiken om je wallet te herstellen als je je inloggegevens verliest.

Volgens eToro reviews is eToro is een van de beste Bitcoin wallet apps voor Nederlandse investeerders die je op zowel mobiel als pc kunt gebruiken. Daarnaast is een account op eToro helemaal gratis en kun je traden in meer dan 120 cryptocurrencies. Denk hierbij aan Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Shiba Inu, Cardano, XRP, Solana en nog meer.

bitcoin wallet

Traden op eToro is ook voordelig: zo betaal je een tarief van slechts 1% op het verhandelen van cryptocurrency. Bovendien heeft eToro verscheidene trading tools waarmee zowel beginnende als ervaren traders het maximale uit crypto kunnen halen en er achter kunnen komen welke crypto gaat stijgen.

Voordelen van eToro Nadelen van eToro
Gereguleerd crypto platform Geen toegang tot DeFi features
Meer dan 120 crypto’s
Gebruiksvriendelijk

 

Wat is een Bitcoin wallet?

In de gewone wereld handelen we vandaag de dag typisch met geld, zoals euro’s en dollars. Dit geld laten we op de bank staan (of verstoppen we het onder het matras). Cryptocurrency wordt opgeslagen in crypto wallets. Deze wallets kun je gebruiken op verschillende apparaten, mits je toegang hebt tot de private keys en/of recovery phrase.

Je kunt ook in een hardware wallet crypto opslaan, waardoor je je cryptocurrency offline bewaart en veilig bent tegen hackers. Je kunt ook kiezen uit custodian of non-custodian Bitcoin wallets. Bij custodian wallets worden private keys beheerd door een andere partij en bij non-custodian wallets beheer je die zelf.

Een van de beste crypto wallets die je zelf kunt beheren is de Best Wallet, die je toegang geeft tot vele aantrekkelijke DeFi features en een eigen DEX. Voor een custodian wallet is eToro een erg aantrekkelijke optie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het bewaren van je private keys.

Welke wallet het beste bij jou past, hangt af van je specifieke behoeften. De belangrijkste functie van een Bitcoin wallet is natuurlijk het veilig opslaan van je crypto assets.

Hoe een crypto wallet precies werkt leggen we in de volgende paragraaf uit.

Hoe werkt een crypto wallet?

Terwijl je geld kunt opslaan bij een bank, kun je crypto opslaan in een crypto wallet. Het verschil is dat een crypto wallet gedecentraliseerd kan zijn. Dit betekent dat een centrale partij geen macht heeft over jouw crypto. Daarnaast krijg je ook mogelijkheden zoals staking om geld te verdienen met je crypto.

Met crypto wallets kun je crypto versturen en ontvangen van en naar andere crypto wallets. Je verstuurt crypto naar een adres die je als gebruiker kunt kopiëren vanuit je crypto wallet app. 

hoe werkt een crypto wallet

 

Crypto wallet adressen

Met een crypto wallet adres, kunnen andere crypto gebruikers crypto versturen naar jouw wallet. Voor elke blockchain die je gebruikt heb je een uniek adres.  Een Bitcoin adres kan er zo uit zien: 34xp4vRoCGJym3xR7yCVPFHoCNxv4Twseo. Maar een Ethereum adres ziet er compleet anders uit: 0x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa.

Je kunt Bitcoin alleen versturen naar een Bitcoin adres en Ethereum of andere ERC-20 tokens, alleen versturen naar een Ethereum adres. Hetzelfde geldt voor andere blockchains.

Omdat crypto van nature erg transparant is, kun je de bovenstaande crypto adressen online opzoeken, zien hoeveel crypto het adres heeft en alle voltooide transacties volgen. Dit is iets wat je nooit zou kunnen doen met een bankrekening van een onbekend persoon. Daarom is het des te belangrijker om je crypto wallet goed te beveiligen.

Crypto wallets met private keys

Een manier om je crypto wallet te beveiligen is met private keys, deze kun je als het ware vergelijken met het wachtwoord bij het account van je bank. Je zou dit wachtwoord nooit met een vreemde delen, hetzelfde geldt ook voor je private keys.

Als een andere persoon toegang heeft tot deze informatie, kunnen ze transacties doen via jouw account of in dit geval, je crypto wallet. Het belangrijkste verschil met crypto is dat transacties onomkeerbaar zijn zodra ze zijn voltooid. Zelfs de wallet provider heeft hier geen invloed op, aangezien dit inherent is aan de werking van de blockchain. 

Private keys zijn lange stukken tekst en kunnen wel 64 tekens lang zijn, zoals bij Bitcoin private keys. Maar een modernere en betere manier om je Bitcoin wallet te beveiligen is met een recovery phrase.

Bitcoin wallets met recovery phrases

Een recovery phrase (herstelzin) is een wachtwoord, dat bestaat uit meerdere woorden. Om je crypto wallet te herstellen of te gebruiken op een ander apparaat, dien je deze woorden in goede volgorde in te vullen. 

Recovery phrases zijn typisch 12 woorden of langer, waardoor je deze niet zomaar kunt raden. Het is dan ook erg belangrijk om deze ergens veilig op te slaan, zoals op een stuk papier, een kladblok of een schrift. Wanneer je deze ergens online opslaat, kunnen hackers er in theorie toegang toe krijgen.

De recovery phrase wordt alleen gebruikt bij het herstellen van een wallet, het inloggen bij je wallet is aanzienlijk eenvoudiger. Dit kun je doen met een PIN, wachtwoord of bijvoorbeeld een vingerafdruk. Deze opties verschillen per wallet provider.

De voordelen van een crypto wallet

Als beginnende crypto trader, is het niet onverstandig om op exchanges te blijven, maar als je meer uit crypto wilt halen, is het handig om een crypto wallet aan te schaffen. Je kunt crypto veilig opslaan, versturen en ontvangen, maar ook toegang krijgen tot handige Web3 apps waarmee je bijvoorbeeld extra geld kunt verdienen.

Opslag van cryptocurrency

Een van de belangrijkste redenen voor het hebben van een Bitcoin wallet is om veilig je crypto op te kunnen slaan. De instorting van onder andere de FTX-exchange in november 2022, heeft ons laten zien dat je crypto niet per se veilig is bij een gecentraliseerde exchange. 

Daarom zijn vooral non-custodial wallets erg populair geworden, wallets die los staan van exchanges en partijen die voor jou de private keys beheren.

Ontvangen en versturen van cryptocurrency

Een ander belangrijk voordeel van een crypto wallet is de mogelijkheid om crypto te versturen en ontvangen. Terwijl je op gecentraliseerde exchanges toegang hebt tot een beperkt aantal crypto assets, kun je via je crypto wallet bijna elke cryptomunt kopen en verkopen.

Omdat je met je crypto wallet tokens kunt swappen via gedecentraliseerde exchanges, kun je ook investeren in de nieuwste cryptomunten en heb je meer mogelijkheden.

Toegang tot verschillende apps en features

Naast gedecentraliseerde exchanges, heb je toegang tot verschillende DeFi applicaties, waarmee je bijvoorbeeld tokens kunt staken en op andere manieren geld kunt verdienen met crypto.

Zo kun je ook investeren in NFT’s, in aanmerking komen voor airdrops en vroeg investeren in opkomende crypto projecten. Hiervoor dien je je crypto wallet te verbinden met de desbetreffende applicaties. 

Kun je het beste crypto wallet apps gebruiken of hardware wallets?

Afhankelijk van jouw voorkeur, kan het lastig zijn om te kiezen uit een online Bitcoin wallet of een offline crypto wallet. Daarom kijken we nu naar de grote verschillen tussen deze twee opties.

Hardware wallets crypto storage

Hardware wallets zijn de veiligste keuze als het gaat om crypto wallets. Dit is omdat het offline crypto wallets zijn en daardoor niet bereikbaar door hackers. 

Je crypto wordt opgeslagen in een apparaat, bijvoorbeeld een Ledger Nano of een Trezor die we eerder hebben besproken. In tegenstelling tot software wallets, vereist dit een eenmalige betaling.

hardware crypto wallet

Wanneer je deze crypto wallet hebt gekocht, kies je een PIN waarmee je in kunt loggen op je apparaat. Deze PIN voer je ook in wanneer je crypto verstuurt naar een ander adres.

Nadat je je PIN hebt ingesteld, ontvang je een recovery phrase. Het is het beste om deze op papier te schrijven en veilig te bewaren. Als je deze recovery phrase online opslaat, loop je het risico dat deze gestolen kan worden. Met de recovery phrase kun je je wallet herstellen in het geval dat je het apparaat verliest of als het kapot gaat.

Hoewel hardware wallets erg veilig zijn, hebben ze als grote nadeel dat ze minder makkelijk in gebruik zijn. Daarom zijn ze meer geschikt voor investeren op lange termijn en minder geschikt voor trading. 

De beste hardware wallet crypto opties zijn de Ledger Nano en de wallets van Trezor. Een offline crypto wallet is aan te raden voor mensen die veel geld in crypto hebben zitten.

Crypto wallet apps

Online crypto wallets zijn een aantrekkelijke optie voor investeerders die gebruiksgemak willen hebben. Hoewel ze minder veilig zijn dan offline crypto wallets, komt het nauwelijks voor dat deze gehackt worden. Wanneer er sprake is van een hack, gebeurt dit meestal doordat investeerders hun recovery phrase hebben gedeeld.  Hou dus de recovery phrase voor jezelf. 

De beste crypto wallet apps zijn beveiligd met een recovery phrase, pincode en soms ook met 2FA en biometrische scans (vingerafdruk).

Software wallets kunnen worden gedownload als app via de App Store of Google Play Store, maar ook als browser extensie op bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox en Brave Browser.

Hoe kies je de beste Bitcoin wallet?

Het kiezen van de beste crypto wallet voor jou kan een lastig proces zijn, daarom kijken we naar een aantal belangrijke factoren om te overwegen.

Type crypto wallet

Je hebt keuze uit verschillende type wallets, waaronder:

 • Mobiele wallet apps: eenvoudig via je mobiel te gebruiken
 • Desktop wallets: ideaal voor mensen die vaak achter hun eigen pc zitten
 • Web wallets: wallets gekoppeld aan een exchange of vergelijkbaar platform
 • Hardware wallets: minder handig in gebruik, extra veilig tegen hackers

Software crypto wallets zijn typisch de beste keuze als je actief bent in traden en niet heel veel geld in crypto hebt zitten. Hardware wallets zijn beter als je op lange termijn investeert en veel geld in crypto hebt zitten.

Veiligheid van Bitcoin wallet

Zowel online als offline crypto wallets hebben meerdere manieren om investeerders te beschermen. Toch is de veiligste optie een hardware wallet, omdat deze offline is en daardoor niet bereikt kan worden door hackers.

Maar een software wallet is ook relatief veilig mits je je privégegevens goed bewaart en niet deelt met anderen. Als je niet veel geld in crypto hebt zitten, is het risico om gehackt te worden ook erg klein.

Gebruiksgemak van de crypto wallet

Als je actief bent in het traden met crypto of het gebruiken van DeFi apps, kan gebruiksgemak erg belangrijk zijn. Dit is iets waarin software wallets beter zijn dan hardware wallets.

Als je graag wilt traden op gecentraliseerde exchanges, dan zijn web wallets zoals die van eToro erg handig. Wanneer je los van deze exchanges gebruik wilt maken van DeFi apps en features, is een non-custodial wallet zoals Best Wallet een uitstekende optie.

Hoe installeer je een Bitcoin wallet – de beste crypto wallet installeren in 4 stappen

We hopen dat je een beeld hebt gekregen van welke crypto wallet het beste bij jou past. Nu laten we je in een aantal stappen zien hoe je een crypto wallet downloadt, installeert en instelt. Als voorbeeld hiervoor gebruiken we Best Wallet, maar dit proces zal met andere apps vergelijkbaar zijn.

1. Download en installeer Best Wallet in de Google Play Store of App Store

Op het moment van schrijven, is Best Wallet als app alleen beschikbaar op mobiel. Je kunt de crypto wallet aanmaken door naar Google Play (Android) of de App Store (iOS) te gaan. Vandaar uit kun je de app installeren.

stappenplan crypto wallet aanmaken

Een crypto wallet als desktop extensie downloaden is mogelijk door naar de website van de wallet te gaan en daar de stappen te volgen. Een web wallet, zoals die van eToro, kun je aanmaken via de exchange zelf.

2. Open de app en maak een account aan voor Best Wallet

Nadat je de wallet hebt geïnstalleerd, open je de app en volg je de stappen die je krijgt. In het geval van Best Wallet, voer je een e-mailadres in om het te verifiëren. Vervolgens krijg je een recovery phrase van Best Wallet. Je kunt ook 2FA instellen voor extra veiligheid.

best wallet beveiliging

3. Bewaar je recovery phrase

Wanneer je je recovery phrase krijgt, is het belangrijk deze goed te bewaren. We raden aan deze ergens fysiek op te schrijven, zodat je deze offline kunt bewaren. Uiteraard is het dan ook belangrijk dat je deze niet kwijtraakt – berg het dus goed op voor wanneer je deze nodig hebt.

crypto wallet backup zin

Met een recovery phrase kun je je wallet herstellen of gebruiken op een ander apparaat.

4. Koop, trade en sla je crypto veilig op

Nadat je een crypto wallet hebt aangemaakt en ingesteld, kun je beginnen met cryptocurrency kopen, verzenden of ontvangen.

crypto wallet instellen

Je kunt crypto bijvoorbeeld kopen bij een gecentraliseerde exchange, zoals eToro en vervolgens versturen naar je crypto wallet adres. Onthoudt dat als je bijvoorbeeld Ethereum wilt versturen, je dit naar een ETH-adres moet doen en Bitcoin naar een BTC-adres, etc.

Conclusie – beste crypto wallet van Nederland

We hebben naar veel verschillende opties gekeken voor crypto wallets. Best Wallet is de beste crypto wallet van Nederland, maar gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren, kunnen andere wallets ook erg aantrekkelijk zijn.

Door te kijken naar factoren zoals gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en toegang tot DeFi, kun je kiezen uit de beste Bitcoin wallet voor jou.

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en gemak, winnen software wallets, maar als je veel geld in crypto hebt zitten en investeert op lange termijn, kunnen hardware wallets een betere keuze zijn.

Veelgestelde vragen over beste Bitcoin wallet Nederland

Wat is een crypto wallet?

Hoe maak ik een Bitcoin wallet aan?

Hoe kan ik een Bitcoin wallet aanmaken zonder ID?

Wat is de beste crypto wallet app?

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...