ETH koers verwachting: data voorspelt verdere daling – waarom zakt Ethereum?

403 totale weergaven
Taylor Swift meme coin crasht – alles wat je moet weten over plotselinge daling SWIFTIES crypto

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ethereum, de nummer twee van de crypto markt, heeft het nog altijd erg moeilijk. Met een daling van meer dan 6% is de ETH koers er nog altijd niet in geslaagd om zijn neerwaartse trend stop te zetten. Nu nieuwe on-chain data lijkt te wijzen op verdere dalingen neemt de onrust binnen de Ethereum markt toe. Waarom zakt Ethereum?

Ethereum bevindt zich op dit moment rond een waarde van $ 2.320, 6,7% minder dan een week geleden. Deze daling heeft de koers nu richting een marketcap van $ 279 miljard gebracht, bijna 12% lager dan een maand geleden.

eth
Ethereum koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Nu de dalingen binnen de Ethereum koers stand blijven houden wordt er steeds meer gespeculeerd over de toekomst van de nummer twee van de crypto markt. Nieuwe cijfers hebben er echter voor gezorgd dat het optimisme binnen de Ethereum community aan het verdwijnen is.

On-chain data wijst op verdere dalingen voor Ethereum koers

Nu het bearish momentum binnen de Ethereum markt aan het toenemen is zijn steeds meer Ethereum investeerders op zoek naar cijfers die wijzen op een aankomende stijging. In plaats daarvan komen er echter juist meer cijfers naar voren die wijzen op mogelijke verdere dalingen.

On-chain data van Glassnode laat namelijk zien dat de hoeveelheid Ethereum die door Ethereum whales gekocht wordt sinds juli drastisch verminderd is. Sinds juli zijn ze zelfs begonnen met het verkopen van hun Ethereum voorraden.

Ook de Ethereum ETF’s laten soortgelijke signalen zien. De uitstroom van Ethereum ETF’s was recentelijk maar liefst $ 568 miljoen, een duidelijk teken dat deze Ethereum ETF’s blijven worstelen.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Positieve signalen Ethereum markt

Ondanks de negatieve signalen binnen de Ethereum markt heeft het ecosysteem van Ethereum wel een positieve ontwikkeling doorgemaakt.

Dit ecosysteem ervaarde namelijk een piek in de activiteit op het netwerk. Ondanks de recente daling van de ETH koers neemt de activiteit op het Ethereum-netwerk dus niet af. Dit positieve signaal is echter nog niet genoeg geweest om de koers significant omhoog te helpen.

Mocht de Ethereum koers niet in staat zijn om zijn neerwaartse trend te stoppen dan moet er rekening gehouden worden met een daling richting de ondersteuning bij $ 2.216. Mocht deze ondersteuning niet stand houden dan kan er een verdere daling ontstaan richting de $ 2.083.

In het geval dat de ETH koers toch in staat is om zijn weg omhoog weer in te zetten moet er gekeken worden naar een stijging richting de weerstand bij de $ 2.335. Als de koers voorbij deze weerstand weet te stijgen kan er een stijging plaatsvinden richting de $ 2.490, gevolgd door de $ 2.817.

De nabije toekomst voor Ethereum ziet er op dit moment niet al te optimistisch uit en het is dan ook geen verrassing dat veel investeerders ervoor gekozen hebben om hun portfolio te diversifiëren met andere altcoins die meer groeipotentieel met zich meebrengen.

Om deze reden beschrijven we hieronder dan ook een tweetal veelbelovende crypto’s die allebei in staat zijn om op de korte termijn al aanzienlijke winsten te realiseren.

Pepe Unchained (PEPU) – ontdek de unieke Layer 2 blockchain van deze meme coin

Pepe Unchained is op de markt gebracht om een beter alternatief te vormen voor de originele Pepe coin (PEPE). Pepe coin zit namelijk nog altijd vast aan de Ethereum blockchain en heeft daardoor te maken met langzame transactiesnelheden en hoge transactiekosten. Met Pepe Unchained, ofwel de losgebroken versie van Pepe coin, wordt hier nu echter een einde aangebracht.

Pepe Unchained heeft namelijk zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt gebracht die een oplossing biedt tegen langzame transacties en hoge kosten. Deze blockchain gaat namelijk gepaard met extra hoge snelheden tegen erg lage transactiekosten. Het vormt dan ook een uitstekende launchpad voor nieuwe meme coins.

Naast dat Pepe Unchained erin is geslaagd om een eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen is het ook in staat geweest om een aantrekkelijk staking systeem te ontwikkelen. Hoe aantrekkelijk dit staking systeem is, is af te lezen aan het aantal vastgezette tokens. Er zijn namelijk al bijna 1 miljard tokens vastgezet op dit staking-systeem. Desondanks is er nog altijd een APY te verdienen van boven de 160%.

De presale van Pepe Unchained bleek vanwege zijn unieke functies ook al snel een groot succes. Deze presale heeft inmiddels namelijk al meer dan $ 12,5 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen en komt hierdoor snel in de buurt van zijn volgende doel van $ 12,6 miljoen. Omdat de prijs van een PEPU-token in elke nieuwe fase van de presale verder stijgt, is er dus geen tijd om te verliezen om PEPU-tokens te kopen.

 

The Meme Games (MGMES) – nieuwe crypto game gaat viraal vanwege connectie met Spelen in Parijs

The Meme Games is een crypto game die in staat is geweest om de hype en passie van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs te combineren met de hilariteit van een meme coin. Binnen deze crypto game nemen meme karakters het namelijk tegen elkaar op in de strijd om een gouden medaille. De races waarin ze het tegen elkaar opnamen liepen parallel met de Spelen van Parijs.

Gebruikers zijn vervolgens in staat geweest om te wedden op welk meme karakter volgens hun een gouden medaille ging winnen. Om mee te doen moesten gebruikers eerst MGMES tokens kopen. Vervolgens kregen ze de keuze uit 5 meme karakters. Werd er voor het juiste karakter gekozen dan werd er een 25% bonus op de initiële aankoop ontvangen.

crypto all stars

Naast de crypto game kan er bij The Meme Games ook geprofiteerd worden van een staking systeem met een aantrekkelijke APY. Deze APY bevindt zich op dit moment rond de 443%, ondanks dat er al meer dan 22 miljoen tokens zijn vastgezet.

Nu de Paralympische Spelen gisteren afgesloten werden gaat ook de presale van dit project ten einde lopen. Dit betekent dat gebruikers nu nog maar tot morgen de tijd hebben om te investeren in de veelbelovende MGMES token. Tokens kosten op dit moment $ 0,00945 per stuk, maar in het geval dat de token explodeert in waarde bij zijn listing op exchanges zijn er natuurlijk grote winsten te realiseren. Tokens zijn te koop met ETH, USDT en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
ETHEthereum koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...