ETH koers vormt elliot wave patroon na dip – gaat Ethereum stijgen voor ETF lancering?

4953 totale weergaven
eth koers

De Ethereum koers heeft het, net als de rest van de crypto markt, nog altijd moeilijk. Ondanks dat ETH vandaag met een kleine 0,9% is gestegen, is het nog altijd 5,39% minder waard dan een week geleden. Toch brengen nieuwe patronen op de koersgrafiek hoop op een aankomende ETH-stijging. Gaat Ethereum stijgen voor de ETF-lancering?

eth koers
Ethereum Koers Grafiek – Bron: CoinMarketCap

Investeerders zijn nog altijd aarn het wachten op de lancering van de eerste Ethereum ETF. Deze ETF werd op 23 mei namelijk al goedgekeurd, maar door problemen rondom het S-1 formulier is de eerste ETH ETF nog altijd niet live gegaan.

De lancering van een ETH ETF zal de Ethereum markt hard omhoog kunnen helpen, doordat Ethereum een stuk toegankelijker wordt voor een groot publiek aan institutionele investeerders. Iets wat Ethereum door zijn recente dalingen hard kan gebruiken.

De verwachting is nu dat de eerste ETH ETF na 4 juli plaats kan vinden, nu de discussies tussen fondsenmanagers en de SEC zich in de afrondende fase bevinden.

Er zijn blijkbaar nog een aantal kleine details te bespreken voordat de eerste ETH ETF eindelijk plaats gaat vinden.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart wees naar 4 juli als potentiële lancering van de ETH ETF.

Elliot wave patroon wijst mogelijk op stijging voor ETH ETF-lancering

Nieuwe ontwikkelingen op de koersgrafiek van Ethereum lijken er nu echter op te wijzen dat investeerders niet eens hoeven te wachten op de eerste ETH ETF-lancering voor een stijging van de ETH koers.

Het Elliot wave patroon lijkt namelijk veelbelovend te zijn voor de ETH koers. Dit patroon analyseert terugkerende cycli van de Ethereum koers en de huidige cyclus lijkt nu bezig te zijn aan een laatste daling voordat het zich opmaakt voor een nieuwe stijging.

eth
Elliot Wave Patroon – Bron: TradingLounge

Ook de RSI is recentelijk bezig geweest met een aanzienlijke stijging. De RSI, die zich op 24 juni nog op 21 bevond, is inmiddels alweer 56. Dit is een teken dat het koopmomentum aan het toenemen is en de ETH koers binnenkort weer een aanzienlijke stijging door kan maken.

RSI Ethereum stijgt richting 56 – Bron: TradingView

De andere technische indicatoren van Ethereum zijn echter minder positief. Het MACD-histogram geeft namelijk een verkoopsignaal af met een waarde van -48,3 terwijl de huidige ETH koers van $ 3433 lager is dan alle Moving Averages van de korte en middellange termijn.

Dit betekent dat de voorspelde stijging van Ethereum nog wel enige tijd op zich kan laten wachten, of tot het moment dat de eerste ETH ETF live gaat.
Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer investeerders hun portfolio diversifiëren met altcoins die op de kortetermijnwel in staat zijn om aanzienlijke stijgingen te maken.

Recentelijk zijn er een aantal presale tokens op de markt verschenen die de nodige aandacht hebben gekregen. Hieronder gaan we verder in op deze veelbelovende tokens.

99Bitcoins (99BTC) – marktleider op het gebied van crypto educatie lanceert eigen crypto

99Bitcoins is een van de grootste namen als het aankomt op crypto educatie. Dit project lanceerde in 2010 al een eigen website voor crypto informatie en is sindsdien uitgegroeid tot een van de marktleiders als het aankomt op crypto opleiding. 99Bitcoins heeft inmiddels al meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen.

Dit project heeft er nu voor gekozen om zijn eigen 99BTC token uit te brengen. Deze token gaat met name een belangrijke rol dienen binnen het nieuwe L2E systeem van 99Bitcoins. Binnen dit systeem zijn gebruikers in staat om crypto te verdienen terwijl ze opgeleid worden over de crypto markt. De 99BTC zal dienen als beloning binnen dit systeem.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1802644880918737115%7Ctwgr%5Ee55e1ae89d5516b72927389526ce47f684f7b69f%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2F99BitcoinsHQ%2Fstatus%2F1802644880918737115

Hierdoor heeft de 99BTC een fundament voor een stabiele vraag, een vraag die verder toeneemt door de andere voordelen die te behalen zijn met deze token. Gebruikers die de 99BTC token vasthouden komen namelijk ook in aanmerking voor voordelen zoals trading signalen en online webinars. Daarnaast zijn gebruikers ook in staat om de 99BTC token te staken, er is immers 14% van de token voorraad apart gezet voor staking beloningen.

De presale van 99Bitcoins heeft inmiddels al meer dan $ 2,3 miljoen opgehaald en experts verwachten dat de 99BTC token hard gaat stijgen op het moment dat die gelist wordt op exchanges, grotendeels vanwege de grote community aan gebruikers die het project ondersteunen. Dit vormt daarom het beste moment om 99BTC tokens te kopen tegen de lage prijs van $ 0,00111.

 

Base Dawgz (DAWGZ) – nieuwe meme coin ontwikkelt gedecentraliseerde wereld zonder grenzen

Met Base Dawgz is er een nieuwe meme coin ontwikkeld die een onderdeel uitmaakt van de nieuwe generatie van meme coins die niet alleen meer ontwikkeld wordt als grap, maar echte utility met zich meebrengt om de waarde te behouden over de langere termijn. In het geval van Base Dawgz gaat dit om een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen.

Base Dawgz is geïnspireerd door de vrijheid van base jumping en in hun idee om een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen te creëren is hun ogen een vertaling van deze vrijheid binnen de blockchain. Om deze wereld te realiseren gaat het multi-chain functionaliteit aanbieden voor zijn native DAWGZ token.

basedawgz presale

Om deze reden zal de DAWGZ token naast de BASE-blockchain ook ontwikkeld worden voor de ETH, BNB, SOL en AVAX blockchains. Op deze manier kunnen gebruikers hun DAWGZ tokens feilloos verplaatsen over hun favoriete blockchains. De Base blockchain blijft echter het thuis van dit project en hierdoor kan Base Dawgz profiteren van succesvolle voorgangers zoals BRETT.

De presale van Base Dawgz wist binnen 1 week tijd meer dan $ 1 miljoen op te halen. Op dit moment heeft het project al $ 2,1 miljoen opgehaald en zijn er nog maar minder dan 5 dagen te gaan voordat de huidige presale prijs van $ 0,005534 per stuk verder gaat stijgen. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn investeringen die gepaard gaan met hoge risico’s. Dit artikel dient als bron van informatie en is geen enkele vorm van financieel advies. Je kunt al je kapitaal verliezen. 

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...