ETH netwerk groeit naar hoogste niveau in 4 maanden — wat gaat Ethereum doen?

559 totale weergaven
ethereum transactiekosten |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ondanks een moeilijke periode voor Ethereum, en ook de rest van de crypto markt, bevindt de nummer twee van de crypto markt zich vandaag in het groen, en zijn er een aantal positieve signalen te vinden. Wat gaat Ethereum doen in nabije toekomst?

De Ethereum koers bevindt zich op dinsdag ochtend rond de $ 2350, bijna 1% hoger dan een dag geleden. Ondanks deze groene cijfers van vandaag is de ETH koers toch al 6,2% minder waard dan een week geleden en maar liefst 13,2% dan een maand geleden.

eth
Ethereum koers grafiek (1 maand) – bron: CoinMarketCap

Met een marketcap van $ 282,5 miljard bevindt Ethereum zich echter nog wel altijd overtuigend op plek twee van de crypto markt.

Ondanks deze grote verliezen zijn er recentelijk toch een aantal positieve signalen naar voren gekomen uit de Ethereum markt. Wat betekent dit voor de toekomst van de ETH koers?

Ethereum netwerk behaalt hoogste niveau in 4 maanden tijd

Ondanks de vele dalingen in de ETH koers heeft dit gebruikers niet weerhouden om gebruik te maken van het Ethereum ecosysteem.

Het netwerk van Ethereum heeft over de afgelopen maanden namelijk een aanzienlijke groei ervaren; iets wat leidde tot het hoogste activiteitsniveau in vier maanden tijd.

Op 9 september bracht Santiment data naar buiten waarin te zien was hoe er op 8 september 126.210 nieuwe ETH wallets werden gecreëerd, het hoogste aantal sinds 5 mei. Deze ontwikkeling hielp mee aan de groei in netwerk omvang.

De grafiek van Santiment laat ook duidelijk zien hoe de activiteit op het netwerk zich in een opwaartste trend bevindt.

Het is een belangrijk teken dat er nog altijd veel nieuwe investeerders lijken in te stappen binnen het Ethereum-ecosysteem, ondanks de recente moeilijkheden van de ETH koers.

Het optimisme over de nabije toekomst van ETH neemt hierdoor toe, maar is dit terecht?

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Ethereum koers verwachting

Ondanks het recente optimisme door een stijging in de activiteit op het Ethereum-netwerk zijn er gemixte signalen te vinden binnen de Ethereum markt.

Zo lijken steeds meer crypto whales ervoor te kiezen om Ethereum te kopen, iets wat normaal gesproken vaak wijst op verdere consolidaties. Daarnaast blijven ook de Ethereum ETF’s worstelen.

Tegelijkertijd lijkt de Ethereum koers met zijn recente daling nu echter een ‘double-bottom’ patroon afgerond te hebben, iets wat normaal gesproken kan wijzen op een trend ommekeer.

De signalen voor de nabije toekomst van de ETH koers zijn daardoor gemixt. Mocht de huidige koers trend zich omdraaien dan kan er gekeken gaan worden naar de weerstand bij de $ 2446. Vanuit hier kan er vervolgens verder gekeken worden naar de weerstand bij de $ 2607. Als het aan Trader Tardigrade ligt kan de koers zich vanuit daar zelfs op gaan maken voor een stijging richting de $ 3.900.

Er is echter ook een reële kans dat de Ethereum koers zich opmaakt voor verdere consolidaties. In dat geval moet er rekening gehouden worden met ondersteuning bij de $ 2236, gevolgd door de $ 2159 en de $ 2085.

Zolang het nog niet duidelijk is welke kant de Ethereum koers opgaat, is het een goed idee om je portfolio te diversificeren met andere crypto’s die meer winstpotentieel met zich meebrengen op de korte termijn.

Om deze reden beschrijven we hieronder twee altcoins die hun vroege investeerders zomaar grote winsten op kunnen leveren.

Pepe Unchained (PEPU) – meme coin boekt successen middels eigen Layer 2 blockchain

Layer 1 blockchains zoals Ethereum hebben helaas steeds vaker te maken met langzame transacties en hoge transactiekosten. Hierdoor wordt het ook steeds minder aantrekkelijk om in meme coins zoals Pepe coin te handelen, meme coins die zich dus op deze blockchains begeven. De introductie van Pepe Unchained, een nieuw Pepe alternatief die de grote gebreken van de Ethereum oplost, komt dan ook als geroepen.

Pepe Unchained, ofwel de losgebroken versie van Pepe coin, is een nieuwe meme coin die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain omdat het in staat is geweest om zijn eigen Layer 2 oplossing te ontwikkelen. Deze Layer 2 oplossing staat volledig in het teken van hoge snelheden tegen lage kosten en vormt dan ook een uitstekende launchpad voor andere nieuwe meme coins.

Naast dat Pepe Unchained al snel succesvol bleek vanwege de introductie van een eigen Layer 2 blockchain wist het ook succes te boeken met zijn eigen staking systeem. Binnen dit staking-systeem werden al snel bijna 1 miljard PEPU-tokens vastgezet, maar is nog altijd een APY te verdienen van 162%. Het grote aantal vastgezette tokens is daarnaast een belangrijk teken dat men vertrouwen heeft in de toekomst van deze token.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 12,6 miljoen aan investeringen weten op te halen. Een duidelijk teken dat we het hebben over een van de beste presales projecten van 2024. PEPU-tokens kosten op dit moment nog $ 0,0096126 per stuk, maar deze prijs zal verder gaan stijgen zodra het geplande doel van $ 12,88 miljoen wordt behaald. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Crypto All-Stars (STARS) – crypto slaagt erin alle grote meme coins samen te brengen onder een dak

Crypto All-Stars is een nieuw crypto project met een unieke waardepropositie. Dit project heeft namelijk zijn eigen MemeVault gecreëerd die het mogelijk maakt voor gebruikers om bekende meme coins te staken. Hierdoor is dit project ook als enige in staat geweest om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak.

De MemeVault van Crypto All-Stars is een smart contract staking systeem die het mogelijk maakt voor gebruikers om meme coins zoals SHIB, PEPE en DOGE te staken. In ruil hiervoor zullen ze de native STARS token ontvangen als beloning. Gebruikers zijn daarnaast ook in staat om deze STARS token te staken voor extra hoge beloningen.

crypto all stars generieke hhoofdabeelding

Ondanks dat Crypto All-Stars een relatief nieuw project is kunnen investeerders vertrouwen op een veilig project aangezien het volledig geaudit is door SolidProof. Daarnaast maakt het project ook gebruik van duidelijke tokenomics, zo is 20% gereserveerd voor de presale, 25% voor de MemeVault en 25% voor de staking beloningen tijdens de presale.

De presale zelf heeft inmiddels de magische grens van $ 1 miljoen weten te bereiken en bevindt zich inmiddels rond de $ 1,2 miljoen. Tokens kosten op dit moment $ 0,0014362 per stuk, maar deze prijs zal in niet al te lange tijd verder gaan stijgen. Er is dus geen tijd te verliezen om te profiteren van de huidige lage prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT, FLOKI, PEPE, DOGE, SHIB en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...