Ethena Labs introduceert USDe op Solana, vergroot DeFi-mogelijkheden

282 totale weergaven

Ethena Labs heeft haar USDe stablecoin op het Solana-netwerk gelanceerd, waarmee ze haar aanwezigheid van Ethereum uitbreidt en de integratie met Solana-gebaseerde decentralized exchange (DEX) en DeFi-protocollen verbetert.

Lancering USDe stablecoin op Solana

Ethena Labs heeft haar USDe stablecoin gelanceerd op het Solana-netwerk, waarmee ze haar eerdere beschikbaarheid alleen op Ethereum uitbreidt. Deze lancering is bedoeld om gebruikers betere toegankelijkheid en meer beloningsmogelijkheden te bieden binnen het Solana ecosysteem.

Integratie met Solana-gebaseerde DeFi-protocollen

De integratie omvat samenwerking met verschillende op Solana gebaseerde Decentralized Exchanges (DEX) en DeFi-protocollen zoals Kamino Finance, Orca, Drift Protocol en Jito. Hierdoor kunnen gebruikers USDe verhandelen op verschillende platformen binnen het Solana netwerk.

Verbeterde opbrengst en onderpandopties

USDe handhaaft haar koppeling aan de Amerikaanse dollar door ondersteuning met Lido Staked Ethereum (stETH) en short posities in Ethereum perpetual futures. Deze strategie genereert rendement uit Ethereum staking beloningen en negatieve financieringsrentes op short posities.

Gebruikers kunnen ook Ethena Sats verdienen, die inwisselbaar zijn voor ENA tokens, door liquiditeit te verschaffen aan de geïntegreerde beurzen of USDe te gebruiken als onderpand voor margin transacties.

Bestuur en toekomstplannen

Leners zullen Solana (SOL) kunnen gebruiken als onderpand voor USDe-leningen, in afwachting van goedkeuring door houders van ENA tokens. Ethena Labs is van plan om SOL en een liquide staking versie, jitoSOL, voor te stellen als onderpand voor USDe door middel van een bestuursbesluit volgende week. Deze stap kan extra liquiditeit vrijmaken en de schaalbaarheid van USDe vergroten.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Impact op de markt en reacties uit de gemeenschap

Ondanks dat de bredere cryptocurrency markt een neergang doormaakt, heeft de lancering van USDe op Solana veel aandacht gekregen. Het team van Ethena Labs verwacht dat er volgende week gestemd wordt over de vraag of SOL wordt toegestaan als onderpand voor USDe-leningen.

Voorstanders van USDe roemen de hoge, relatief veilige opbrengst, terwijl critici de duurzaamheid op lange termijn in twijfel trekken. Ethena Labs oprichter Guy Young heeft de munt verdedigd door te beweren dat de opbrengst “publiekelijk verifieerbaar” is en afkomstig van legitieme bronnen.

Het uitbreiden van USDe

De uitbreiding van Ethena Labs naar Solana onderstreept haar strategie om de bruikbaarheid van USDe te verbreden binnen verschillende blockchain ecosystemen en gebruikers meer flexibiliteit en integratiemogelijkheden te bieden binnen gedecentraliseerde financiële protocollen.

Deze stap positioneert USDe als een veelzijdige stablecoin binnen het snel evoluerende DeFi landschap, met als doel om zowel investeerders die op zoek zijn naar rendement als deelnemers aan het protocol te bedienen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....