‘Ether (ETH) is een commodity en geen security’, maakt dit de weg vrij voor futures?

De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vindt ether (ETH) een commodity en geen security (effect, red.). Het hoort volgens Heath Tarbert dus in het rijtje van: goud, graan, olie en… bitcoin (BTC). Dat meldt Yahoo! Fianance.

Tarbert is van mening dat de CTFC verantwoordelijk is voor het toezicht op Ethereum en hun cryptomunt. Voor een commodity kunnen financiële producten worden ontwikkeld. Er zijn al derivaten die de waarde van bitcoin gebruiken. En nu lijkt de weg vrij voor cryptovaluta nummer twee: Ether.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Duidelijkheid

”We zijn erg duidelijk geweest over bitcoin, dat is een commodity. We hebben eerder nooit wat gezegd over ether. Tot nu”, zegt de voorzitter van de CTFC. Dit is overigens op dit moment slechts zijn mening, de CTFC heeft officieel nog niks aangekondigd.

Door de classificering als commodity kunnen er allerlei financiële producten worden bedacht om in ETH te beleggen zonder het zelf te bezitten. Dat kan voor traditionele handelaren interessant zijn.

Tarbert benadrukt dat Amerika een belangrijke rol heeft in digitale assets en de weg vooruit. De vraag is echter: welke invloed kan een land uitoefenen op de ontwikkeling van deze technologieën?

Wat je zelf ook van Ethereum vindt, dit geeft dat project buiten de cryptobubbel extra legitimiteit. Binnen het ecosysteem van Ethereum is ether het ‘gas’. Dit heb je nodig voor transacties en bijvoorbeeld het uitvoeren van bepaalde smart contracts.

Commodity

Bitcoin termijncontracten zijn al een tijdje een ding. En als er partijen zijn die interesse hebben in derivaten voor ETH dan lijkt nu de weg vrij voor een aanvraag.

Dit betekent overigens niet dat je met allerlei verschillende constructies nu gemakkelijk producten uit kunt geven op basis van BTC of ether. Eerder vandaag werd bijvoorbeelde Bitcoin ETF-aanvraag van Bitwase nog afgewezen.

Lees meer over:
AmerikaEthereumfutures

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...