Ethereum (ETH) populair: 500.000 actieve adressen per dag

967 totale weergaven

Niet alleen bitcoin stijgt weer in populariteit. Ethereum doet het net zo goed, de grafieken laten dezelfde tekenen zien als bij de vorige bull run.

Het aantal transacties heeft afgelopen donderdag voor het eerst na meer dan een jaar een nieuw hoogtepunt bereikt: 908.000 transacties op één dag op het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we de korte uitbarsting in mei 2018 even negeren en verder gaan kijken dan zien we een vergelijkbaar aantal activiteit als in het begin van de grote spurt omhoog eind 2017. Geen garanties natuurlijk, maar een leuke statistiek.

Ethereum transacties

Ethereum adressen worden actiever

Ook zijn het aantal dagelijkse adressen die worden gemaakt gestegen. Dit is gestegen naar 120.000, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de mindere periode in september 2018. Op het laagste punt werden er toen ‘maar’ 40.000 adressen gemaakt.

Mooie cijfers , maar het zit nog ver onder de 300.000 aantal adressen die werden aangemaakt in de laatste paar maanden van 2017. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.

Ethereum kent op dit moment zo’n 500.000 actieve adressen per dag. De transactiekosten bedragen ongeveer 1 cent per transactie, zelfs terwijl het netwerk dergelijke hoge volumes aan het verwerken is.

Ethereum fee kosten

Ethereum Serenity

Binnen 18 tot 24 maanden moet de Serenity upgrade voor het Ethereum netwerk gereed zijn. Deze upgrade stond in het verleden ook wel bekend als Ethereum 2.0.

Ethereum Serenity moet het netwerk flink opschalen zodat de Ethereum blockchain op grote schaal bruikbaar is. Op dit moment is de snelheid van Ethereum nog beperkt tot zo’n 15 theoretische transacties per seconde. In de praktijk ligt dat dichter bij de 5 tot 7 transacties per seconde.

Ethereum 2.0, de versie van het netwerk met ‘Casper proof-of-stake’, draait op het Prysm testnet. Dit is een nieuwe stap naar de nieuwe versie van Ethereum. Eerder kwam de upgrade naar de volgende levensfase van Ethereum al dichterbij tijdens de lancering van het Nimbus-to-Nimbus testnet.

Sharding bij Ethereum

Ethereum gaat ‘sharding’ introduceren. Door middel van sharding worden bepaalde onderdelen van het netwerk opgeknipt om het gehele netwerk te ontlasten. Deze shards zijn verbonden met extra blockchains die bijvoorbeeld smart contracts en transacties regelen.

Shards worden verbonden door een ‘main chain’ genaamd beacon chain. De beacon chain doet dienst als een soort coördinator, hij stuurt als het ware de shards aan en keurt de validators van het netwerk.

Kortom: ook het netwerk van Ethereum blijft constant in ontwikkeling.