Ethereum 2.0 dichterbij met live gaan Nimbus-to-Nimbus testnet

Crypto alert – Ethereum is al een poos bezig met het ontwikkelen van Ethereum 2.0. Er zijn meerdere testnets om het ecosysteem te vernieuwen. Nimbus, het Sharding team van Ethereum 2.0 heeft aangekondigd dat het Nimbus-to-Nimbus-testnet operationeel is.

Lees ook: “Bitcoin heeft bullish signalen, Bithumb verdenkt “insider” van hackpoging

We did it. We have a Nimbus-to-Nimbus testnet running, not just in a simulation on a single machine, but with a remote bootstrap node and people connecting to it – even from outside of Status! This is a major milestone in the development of Ethereum 2.0

Nimbus meldt dat het testnet, testnet0 gaat heten, dit omdat er nog vele testnetten zullen komen. Elk testnet kent zijn eigen schaalbaarheid en kan nieuwe functies toevoegen. Het Nimbus-team liet gebruikers weten dat het testnet de komende weken een aantal keer opnieuw wordt opgestart om feedbackverzoeken te integreren.

Ethereum 2.0: Serenity

Hoewel Ethereum één van de meest veelbelovende cryptovaluta is, wordt het project vertraagd door snelheidsbeperkingen. De technologie is nog experimenteel en omdat veel theorieën nog onbeproefd zijn,  liepen de ontwikkelaars tegen diverse hindernissen op.

Een aantal interpretaties van schaalbaarheidsoplossingen zijn in de loop der tijd gesneuveld. Alle projecten zijn samengevoegd tot één enkele upgrade: Serenity. Serenity moet Ethereum met een factor 1000 opschalen naar ongeveer 14.000 transacties per seconde.

Van proof-of-work naar proof-of-stake

Serenity introduceert een parallelle netwerklaag naast de bestaande Ethereum blockchain. Deze Serenity Ethereum blockchain zal volledig Proof-of-Stake zijn, en verbonden zijn met de bestaande Ethereum Proof-of-Work blockchain. De Serenity blockchain is namelijk een zogenaamde shard (side-chain) op de Ethereum blockchain, wat meteen verklaart waarom Casper en Sharding worden samengevoegd.

Het doel is om geleidelijk het netwerk over te hevelen van de oude Proof-of-Work blockchain naar de nieuwe Proof-of-Stake shard. De eindgebruikers en softwareontwikkelaars hoeven hier weinig van te merken omdat zowel tokens als applicaties met weinig moeite kunnen worden overgezet. Hoewel Vitalik Buterin geen concrete datum gaf waarop Serenity kan worden verwacht gaf hij wel aan dat het ‘niet ver weg’ is.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!