Ethereum ETF Nabij Nu SEC ETH Als Commodity Erkent – Gaat Ethereum Koers Stijgen En $2,5k Resistance Doorbreken?

Ethereum koers grafiek

De Ethereum koers steeg vandaag ongeveer +1% na een daling richting de $2.100 op woensdag. Ethereum zou dit jaar kunnen profiteren van het feit dat de SEC ETH erkent als een commodity, waardoor de spot Ethereum ETF eerder goedkeuring zou kunnen krijgen dan de deadline in mei 2024.

In dit artikel kijken we naar ontwikkelingen rondom de SEC en Ethereum en naar wat de gevolgen hiervan kunnen betekenen voor de Ethereum koers.

SEC Erkent Ethereum Als Commodity – Spot Ethereum ETF Komt Dichterbij

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS schijnt Ethereum te erkennen als commodity. Dit is niet omdat de regulator dit nadrukkelijk heft gezegd, maar omdat de SEC vorig jaar goedkeuring gaf voor de lancering van een Ethereum Futures ETF.

Dit zou betekenen dat Ethereum geen security of effect is, wat meerdere voordelen heeft voor de altcoin.

Of Ethereum geclassificeerd wordt als commodity of security is van groot belang omdat voor beide classificaties verschillende wetten en regels zijn. De regelgeving voor commodity’s zijn gunstiger voor een cryptomunt als Ethereum en kan daarom een positieve invloed hebben op de koers.

Met de deadline voor de spot Bitcoin ETF aanvragen op woensdag 10 januari, zit de kans er ook in dat de spot Ethereum ETF eerder goedgekeurd zal worden. De deadline voor de eerste Ethereum ETF aanvragen van VanEck, Hashdex en ARK 21Shares ligt in mei 2024.

Maar gezien de spot Bitcoin ETF binnenkort goedkeuring kan krijgen en ETH gezien wordt als commodity, zou een beslissing over de Ethereum ETF eerder plaats kunnen vinden.

Ethereum Koers Verwachting – Gaat Ethereum Koers Stijgen En $2,5k Resistance Doorbreken?

De Ethereum koers is momenteel een heel eind hersteld van de crash van afgelopen woensdag. Deze crash had te maken met een voorspelling dat alle spot Bitcoin ETF aanvragen zouden worden afgekeurd door de SEC.

Inmiddels is ETH hersteld naar $2.247 en zou het de komende dagen weer kunnen consolideren met haar trading range van eind december tussen de $2.150 en $2.380. Mits het optimisme verder toeneemt, zou Ethereum de komende week kunnen stijgen naar de blauwe box van $2,5k.

Ethereum koers grafiek

Dit is een belangrijke resistance voor Ethereum die, mits doorbroken, kan leiden tot verdere stijgingen in de koers. Als deze resistance echter niet doorbroken wordt, kan Ethereum een retracement richting de $2.100 meemaken.

Afhankelijk van ontwikkelingen rondom de spot Bitcoin ETF en nieuws over de spot Ethereum ETF, zou Ethereum dit jaar boven de $3k uit kunnen knallen. Als we een serieuze bull markt krijgen, dan zou het geen probleem moeten zijn voor ETH om terug te stijgen naar haar oude All-Time High van $4.878 aan het eind van 2024.

Welke Altcoins Gaan Exploderen in Volgende Ethereum Bull Run?

2024 zou een erg goed jaar kunnen worden voor Ethereum, maar ook voor de rest van de crypto markt. Wanneer ETH het goed doet, kunnen kleinere altcoins, met name op de Ethereum blockchain, nog meer stijgen in waarde.

Kleine crypto’s hebben potentie om exponentieel te stijgen, omdat ze nog lang niet zo bekend zijn als populaire cryptomunten als Ethereum. Als je deze coins op tijd weet te vinden, heb je de kans om behoorlijke rendementen te behalen.

De volgende 3 altcoins zouden in 2024 sterk kunnen stijgen in waarde en zijn nu tijdelijk voor een scherpe prijs verkrijgbaar:

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix gebruikt het Ethereum netwerk om crypto investeerders een unieke mogelijkheid te bieden. Met behulp van de BTCMTX token, kun je zonder mining machine en zonder uitgebreide kennis Bitcoins minen via de cloud.

Ook wel het Stake-to-Mine mechanisme genoemd, door BTCMTX te staken, verdien je extra tokens en mining credits. Deze tokenized mining credits zijn in te wisselen tegen gratis hash power waarmee je BTC kunt minen.

?s=20

Door te investeren voor BTCMTX voor $0,0126 per stuk, zet je in op het potentiële succes van deze token en het succes van Bitcoin zelf. Dit en het feit dat Bitcoin mining binnenkort toegankelijker dan ooit zal worden, is waarom Bitcoin Minetrix al meer dan $7,5 miljoen heeft opgehaald met zijn presale.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Als het goed is, heb je wel eens gehoord van BONK, de meme coin op Solana die eind vorig jaar de lucht inschoot. Dit is iets wat een andere meme coin op Ethereum, eerder dit jaar ook voor elkaar kreeg. Dit jaar keert Sponge, die x100 ging in 2023, terug met zijn nieuwe Sponge V2 token.

Sponge V2 is een exclusieve token die je alleen kunt verdienen als beloning voor het staken van Sponge (V1) tokens. Daarnaast zal de token later gebruikt kunnen worden bij de nieuwe Play-to-Earn game van het project.

Sponge V1 tokens kunnen zowel worden gekocht als gestaked via de officiële website, sponge.vip, waarmee je momenteel een APY van 414% krijgt. Sponge V2 kan de grotere en betere versie van Sponge worden, daarom is dit een ideale kans om te investeren als je de x100 pump van Sponge V1 hebt gemist.

 

Meme Kombat (MK)

Meme coins op het netwerk van Ethereum deden het vorig jaar erg goed, denk bijvoorbeeld aan de explosie die Pepe Coin meemaakte in april. Dit is iets wat ook in 2024 kan gebeuren, maar de nieuwe Meme Kombat, toont wel heel veel potentie, omdat deze kan meeliften op andere meme coins, zowel als de Ethereum ETF.

Meme Kombat (MK) is een arena waarin karakters, gebaseerd op bekende meme coins, de strijd aan zullen gaan aan de hand van AI-gegenereerde battles. Het leuke hieraan is dat gebruikers MK tokens kunnen inzetten op de uitkomst van deze battles en daarmee grote prijzen kunnen winnen.

Met karakters zoals Pepe, Wojak, Doge, Shiba Inu, Sponge en nog meer, is de kans groot dat het project andere meme coin community’s zal aanspreken. Voordat dit gebeurt, kun je de token vandaag nog kopen voor $0,279 per stuk. De MK presale heeft inmiddels al meer dan $6 miljoen opgehaald en trekt de aandacht van meerdere whales.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

  By Bart Klammer

  Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de blockchain sector steeds uitgebreider en ingewikkelder wordt, heeft Bart als doel om een betrouwbare bron te zijn voor het laatste nieuws over de blockchain en cryptocurrency.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer