Ethereum ETF’s zien uitstroom vertragen terwijl Bitcoin ETF’s opnieuw instromen

196 totale weergaven
Ethereum ETF

Nieuwe data die de prestaties van crypto ETF’s in de gaten houdt geeft aan hoe de instroom van Bitcoin ETF’s is verviervoudigd, terwijl de Ethereum ETF’s hun uitstroom zien vertragen. Is dit een teken dat de Bitcoin en Ethereum koers zich opmaken voor een nieuwe stijging?

Nieuwe data van SoSoValue, de 12e grootste Bitcoin ETF, laat zien hoe er op 8 augustus een instroom plaatsvond van $ 192,56 miljoen. Dit is een bedrag dat maar liefst 4x zo hoog ligt als de bedragen die instroomden in de dagen hiervoor.

Dit in combinatie met de vertraging in uitstroom van de Ethereum ETF’s heeft ervoor gezorgd dat het optimisme binnen de markt snel aan het toenemen is. De Ethereum ETF zag de netto uitstroom op 8 augustus namelijk zakken naar slechts $ 2,9 miljoen. In de dag hiervoor was dit nog maar liefst $ 23,7 miljoen.

Crypto markt herstelt

Dit optimisme lijkt nu ook terug te zien in de prestaties van de crypto markt. Bitcoin steeg vandaag al met meer dan 4% terwijl Ethereum zelfs al bijna 6% wist te stijgen. Een belangrijke stap voor beide crypto’s om hun recentelijk gemaakte verliezen goed te maken.

Toch bevinden zowel Bitcoin als Ethereum zich over de afgelopen 7 dagen nog altijd in het rood. Waar Bitcoin daalde met 6,95% moest Ethereum een verlies accepteren van maar liefst 16,91%. Het is dan ook geen verrassing dat investeerders hun aandacht inmiddels hebben verschoven naar opties die recentelijk wel succesvol waren.

Ethereum Koers Grafiek
Ethereum Koers Grafiek -Tradingview

Het bleken recentelijk met name veelbelovende presale tokens te zijn die aandacht ontvingen. Deze presale tokens werden namelijk niet beïnvloed door de recente crypto crash. Een aantal van deze presale tokens wist zelfs succes te boeken in deze moeilijke periode voor de crypto markt.

Deze succesvolle presale tokens bespreken we daarom hieronder.

Base Dawgz (DAWGZ) – nieuwe meme coin geïnspireerd door de vrijheid van base jumping

Base Dawgz is een nieuw meme coin project dat aangeeft geïnspireerd te zijn door de vrijheid die base jumping met zich meebrengt. Deze vrijheid hebben ze nu proberen te vertalen door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen naar de blockchain te brengen. Binnen deze wereld zullen gebruikers in staat moeten zijn om hun tokens feilloos te verplaatsen over hun favoriete blockchains.

Om deze wereld te realiseren maakt het project gebruik van multi-chain functionaliteit. Dit betekent dat de native DAWGZ token naast de Base blockchain ook beschikbaar gaat zijn op de Ethereum, Solana, BNB en Avalanche blockchains. Op deze manier voldoet het project dus aan zijn belangrijkste doel, feilloze transfers over verschillende blockchains.

Base Dawgz Ethereum ETF

De vrijheid van het base jumping in combinatie met het thuis van dit project; de Base blockchain, maakt de naam Base Dawgz een logische keuze. Daarnaast brengt de Base blockchain vele voordelen met zich mee nu deze blockchain zich stormachtig aan het ontwikkelen is. Base Dawgz kan dan ook zomaar de volgende Base meme coin zijn die een market cap van meer dan $ 1,5 miljard realiseert.

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels al meer dan $ 2,8 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,007414 per stuk, maar deze prijs zal in een aantal dagen tijd verder gaan stijgen. Gebruikers die hun gekochte tokens meteen vastzetten komen op dit moment in aanmerking voor een APY van maar liefst 920%.

PlayDoge (PLAY) – nieuwe Play-to-Earn meme coin gaat viraal met zijn Tamagotchi remake

PlayDoge is een nieuw Play-to-Earn project dat al snel viraal wist te gaan vanwege zijn remake van de bekende Tamagotchi game. Deze game van de jaren 90 stelde gebruikers in staat om voor een virtueel huisdier te zorgen. Ook bij PlayDoge is dit nu mogelijk, het grootste verschil? Bij PlayDoge is je virtuele huisdier de iconische Doge meme, en zijn er natuurlijk crypto’s te verdienen.

Gebruikers zullen voor hun huisdier moeten zorgen in een poging om PLAY tokens te verdienen. Ook kunnen zij op een leaderboard terechtkomen als ze het erg goed doen. Daarnaast kunnen gebruikers hun virtuele huisdier ook trainen en vervolgens inzetten bij de minigames. Deze minigames maken net als de bekende jaren 90 games zoals Super Mario Bros gebruik van een side-scrolling 8-bit 2D vormgeving.

Naast dat gebruikers een poging kunnen wagen om PLAY tokens te verdienen via de mobiele P2E game van het project, kunnen ze dit ook doen via het staking mechanisme. Dit staking mechanisme stelt gebruikers in staat om een APY te verdienen die oploopt tot wel 77%. Inmiddels zijn er ook al meer dan 500 miljoen PLAY tokens vastgezet.

De presale van PlayDoge heeft inmiddels al meer dan $ 6 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. Hiermee bewijst het nog maar eens hoe populair dit project is geworden in korte tijd. Tokens kosten op dit moment $ 0,00527 per stuk, maar deze prijs zal in minder dan 24 uur verder gaan stijgen. Geïnteresseerde kopers zullen zich dus moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Bitcoin ETFETFEthereum ETF

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...