Ethereum Foundation verkoopt $6M terwijl ETH koers daalt

323 totale weergaven
Ethereum Foundation verkoopt $6M aan ETH tijdens koersdaling |

De Ethereum Foundation heeft onlangs 2.500 ETH naar de Bitstamp exchange gestuurd, met een totale waarde van ongeveer $6,06 miljoen. De verkoop werd in twee delen uitgevoerd, waarbij elke transactie 1.250 ETH betrof. Betekent dit dat de Ethereum Foundation vertrouwen in de Ethereum koers verliest, wat mogelijk kan lijden tot een verdere daling, of is er een andere reden achter deze transactie?

Waarom verkoopt de Ethereum Foundation ETH?

De Foundation verkoopt regelmatig ETH als onderdeel van een strategie om meer stabiliteit te creëren. Volgens gegevens van Lookonchain wil de Foundation mogelijk een deel van haar digitale activa omzetten in stabielere valuta’s, zoals fiat of stablecoins, nu de markt onzeker is.

De verkoop van ETH door de Foundation is geen nieuw fenomeen. In september hebben ze in totaal 3.766 ETH verkocht, wat toen ongeveer $10,46 miljoen waard was.

Niet alleen de Ethereum Foundation verkoopt grote hoeveelheden ETH. Ook zogeheten whales voeren vergelijkbare acties uit. Een bekende investeerder, die tijdens de ICO-periode veel ETH kocht, heeft onlangs 6.000 ETH verkocht.

Deze whale heeft sinds 22 september al 45.000 ETH verkocht, wat hem ongeveer $113,2 miljoen heeft opgeleverd, met een gemiddelde koers van $2.516 per ETH. Deze verkopen dragen bij aan het bearish gevoel op de markt, waarbij prijzen blijven dalen.

Naast de verkopen van de Ethereum Foundation zien we ook andere grote bewegingen in de markt. Eerder vandaag heeft een andere whale 11.456 ETH, ter waarde van ongeveer $27,8 miljoen, naar Binance gestuurd volgens Lookonchain. Dit laat zien dat veel grote spelers in de markt hun posities veranderen nu de situatie onzeker is.

 

Wat betekent dit voor de Ethereum koers?

De verkoop van grote hoeveelheden ETH door de Ethereum Foundation en whales zorgt voor veel discussie over wat dit voor de Ethereum koers betekent. Sommige analisten denken dat deze verkopen een grote invloed kunnen hebben op de prijs op korte termijn.

Ali Martinez, een bekende marktanalist, heeft gezegd dat de ETH koers rond een belangrijk punt zit, met $2.300 als een belangrijk steunniveau. Ongeveer 2,77 miljoen Ethereum adressen hebben samen 52,65 miljoen ETH gekocht rond deze koers.

Als de koers boven dit niveau blijft, kan de waarde van ETH mogelijk verdrievoudigen volgens Martinez. Zakt de koers echter onder dit punt, dan bestaat de kans dat de prijs met 30% daalt, tot ongeveer $1.600.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...