Ethereum koers breekt uit: bereikt ETH binnenkort $3.000?

1035 totale weergaven
Ethereum koers verwachting

De cryptomarkt zag onlangs een flinke stijging nadat Jerome Powell van de een toespraak gaf waarin duidelijk werd dat er waarschijnlijk renteverlagingen zullen komen in de nabije toekomst. De Ethereum koers volgde deze trend en brak uit een consolidatie van twee weken. Kan ETH verder stijgen?

Ethereum koers breekt uit consolidatiefase

Tussen 8 en 23 augustus schommelde de Ethereum koers binnen een smal bereik tussen $2.725 en $2.730. Na het nieuws van de renteverlaging brak de koers uit deze zone en sloot boven de $2.760, wat kan wijzen op een bullish trend. Ondanks dat de koers nog onder de 200-daagse Exponential Moving Average (EMA) ligt, is er nu een kans dat Ethereum richting $3.000 beweegt, wat de volgende belangrijke weerstandsniveau is.

Op dit moment handelt de koers rond de $2.760, na een stijging van 3,5% binnen 24 uur. De handelsvolumes zijn in dezelfde periode met 40% toegenomen, wat wijst op groeiende interesse van traders.

Ethereum koers

Volgens gegevens van CoinGlass liggen de belangrijkste liquidatieniveaus bij $2.705 en $2.786. Traders zijn op deze punten zwaar in de markt gestapt.

Als de koers naar $2.786 stijgt, kan ongeveer $111 miljoen aan shortposities geliquideerd worden. Zakt de koers echter naar $2.705, dan komen zo’n $323 miljoen aan longposities in gevaar.

Crypto experts delen hun visie op Ethereum

Nick Tomaino, oprichter van 1confirmation, sprak ook zijn vertrouwen in Ethereum uit. Hij verwacht dat de marktwaarde van ETH binnen vijf jaar die van Bitcoin kan overstijgen, mogelijk tot wel vier keer. Volgens Tomaino heeft Bitcoin al een duidelijke positie als “digitaal goud,” terwijl Ethereum de basis vormt voor de gedecentraliseerde applicaties van de toekomst, aangedreven door ETH als “digitale olie.”

De lancering van de Spot Ethereum ETF in de VS heeft geleid tot meer adoptie en interesse van traders, wat de groei van Ethereum verder kan ondersteunen.

Conclusie: Ethereum koers naar $3.000?

Nu Ethereum zijn consolidatiefase achter zich laat en tekenen van een opwaartse trend toont, lijkt de kans groter dat de koers $3.000 kan bereiken. Toch blijven factoren zoals marktactiviteit, sentiment en economische ontwikkelingen cruciaal voor de verdere koers.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...