Ethereum koers herstelt terwijl bearish signalen opduiken

309 totale weergaven
Ethereum koers herstelt terwijl bearish signalen opduiken

De crypto markt lijkt weer herstellende, vooral door de recente stijging van de Bitcoin koers. Ook de Ethereum koers is meegegaan en is met ongeveer 6% gestegen in 3 dagen naar $2.434. Toch blijft de situatie onzeker. De zone tussen $2.252 en $2.440 is een belangrijk gebied om in de gaten te houden, omdat dit kan bepalen of de koers verder stijgt of juist gaat dalen. Er zijn echter verschillende waarschuwingssignalen die erop wijzen dat de ETH koers onder druk kan komen te staan.

Gaat de Ethereum koers dalen?

Er zijn vier signalen die kunnen wijzen op een daling van de Ethereum koers. Ten eerste kunnen wereldwijde ontwikkelingen zoals economische onzekerheid en geopolitieke spanningen, zoals het conflict tussen Iran en Israël, invloed hebben op de koers.

Ten tweede geeft de 365-dagen MVRV ratio, die rond de -14% ligt, aan dat er nog geen capitulatie is geweest. Dit betekent dat er nog meer dalingen mogelijk zijn.

Minder interesse van grote investeerders

Whales lijken op dit moment niet geïnteresseerd in het kopen van Ethereum tegen de huidige koers. Dit is te zien aan de daling in grote transacties. Analist Ali Martinez liet ook zien dat het aantal Ethereum holders met meer dan 10.000 ETH, met 7% is afgenomen sinds juli.

Daarnaast neemt de hoeveelheid Ethereum op beurzen toe, wat vaak een teken is van mogelijke verkoopdruk. Ook is er een gebrek aan nieuw kapitaal dat de markt instroomt. Dit wijst erop dat investeerders de huidige koers te hoog vinden.

Ondanks de recente stijging van Bitcoin en de crypto markt in het algemeen, is het belangrijk om voorzichtig te blijven bij Ethereum. Als het conflict tussen Iran en Israël verder escaleert, kan dit zowel de aandelenmarkten als de crypto markt negatief beïnvloeden. In het verleden hebben oorlogssituaties vaak geleid tot dalingen op de beurs, en dat kan ook voor de Ethereum koers gelden.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...