Ethereum koers stijgt sneller dan Bitcoin: kan $3.000 bereikt worden?

474 totale weergaven
Ethereum koers stijgt sneller dan Bitcoin: kan $3.000 bereikt worden?

Tussen 17 en 23 september steeg de Ethereum koers met maar liefst 18,7%. Deze stijging is hoger dan die van de Bitcoin koers, wat aangeeft dat de vraag naar Ethereum toeneemt. Dit wordt ondersteund door een toename in open interest, positieve funding rates en meer activiteit op het netwerk. Betekent dit dat Ethereum mogelijk verder gaat stijgen?

Ethereum koers presteert beter dan Bitcoin koers

In de afgelopen zeven dagen is Ether met 17,5% gestegen, terwijl Bitcoin in diezelfde periode slechts 9,8% groeide. De ETH/BTC ratio, die de verhouding tussen de koersen van deze twee valuta’s weergeeft, is met ongeveer 7,5% toegenomen.

eth:btc ratio

Er is ook positief nieuws voor Ethereum ETF’s. Amerikaanse Ethereum beleggingsproducten zagen vorige week kleine instromen, met $5,2 miljoen op 19 september en $2,9 miljoen op 20 september.

Dit is goed nieuws, hoewel Ether nog steeds achterloopt op Bitcoin wat betreft de totale investeringen. Ethereum ETF’s en ETP’s hadden te maken met $29 miljoen aan uitstroom in diezelfde week.

Een andere indicatie dat Ethereum terrein wint, is de dalende dominantie van Bitcoin. Tussen 19 en 23 september daalde het marktaandeel van Bitcoin van 58,7% naar 57,4%. Dit suggereert dat investeerders steeds meer kijken naar altcoins zoals Ether.

Ether toont sterke on-chain signalen

Een positief teken voor Ethereum is de ommekeer in de funding rate. Sinds 16 september is de open interest-weighted funding rate voor ETH positief, met een huidige waarde van $0,0072% volgens Coinglass. Dit duidt erop dat handelaren bullish zijn en meer inzetten op stijgende ETH-koersen.

De activiteit op het Ethereum netwerk zelf is ook veelzeggend. De belangrijkste gedecentraliseerde applicaties (DApps) op het Ethereum netwerk laten een lichte daling zien in actieve portefeuilles, maar de handelsvolumes zijn met bijna 22% gestegen.

Vooral platformen zoals Uniswap en Aave hebben meer transacties verwerkt, wat laat zien dat gebruikers betrokken blijven bij Ethereum, zelfs als het aantal actieve gebruikers tijdelijk afneemt.

Daarnaast is de totale waarde die is vastgezet (TVL) op het Ethereum netwerk gestegen van $44,1 miljard naar $49,65 miljard tussen 18 en 23 september. Dit geeft aan dat steeds meer gebruikers de blockchain gebruiken, wat de vraag naar Ether verder verhoogt.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...