Ethereum’s ConsenSys ondergaat herstructurering vanwege marktomstandigheden

ConsenSys, het grootste blockchain bedrijf ter wereld, moet vanwege de huidige marktomstandigheden de broekriem aantrekken. In een recente brief naar alle medewerkers van de organisatie verklaarde de CEO Joseph Lubin dat het bedrijf een herstructurering zal ondergaan om efficiënter en winstgevender te worden. Er worden vooralsnog nog geen mensen ontslagen, maar projecten die onderpresteren lopen wel het risico te worden beëindigd.

ConsenSys 2.0

Als reden voor de herstructurering noemt Lubin de toegenomen competitie in de crypto-industrie. Hoewel de organisatie nog steeds gepositioneerd is om een groot succes te worden zal het volgens Lubin in de toekomst selectiever en gerichter te werk moeten gaan dan voorheen. In het verleden was een spannend idee voldoende om financiering van ConsenSys te krijgen, maar het bedrijf zal na de herstructurering projecten vooral gaan beoordelen op drie aspecten: de omzet/winst van het project, de mate waarin het project bijdraagt aan het Ethereum ecosysteem en in hoeverre het project bijdraagt aan het algemeen sociaal welzijn. Voor dat laatste moeten de beoordelingscriteria nog worden bedacht. Na de herstructurering moet het ConsenSys 2.0 dat daaruit voortkomt een stuk efficiënter en gestroomlijnder zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We now find ourselves occupying a very competitive universe… We must recognize that what got us here will probably not get us there, wherever ‘there’ is.” – Joseph Lubin

Nog geen ontslagen

De ruim 50 projecten die ConsenSys financiert zullen vooralsnog blijven bestaan, maar zullen wel moeten presteren. ConsenSys 2.0 beoogt rigoureuzer te werk te gaan en projecten die onderpresteren of zich niet aan de planning houden lopen het risico te worden beëindigd. Daarbij wordt geprobeerd personeel naar andere projecten over te hevelen maar ontslagen zijn in de toekomst niet uitgesloten.

“We’re going to get a lot more rigorous in terms of milestones and timetables… (even if that means) …dissolving projects if we’ve come to the conclusion that our earlier assumptions were incorrect.” – Joseph Lubin

Competitie of lage ETH-prijs?

Lubin wijdt de herstructurering vooral toe aan de toegenomen competitie, maar het is nog maar de vraag of dat de enige reden is. De koersval van Ethereum (ETH) met meer dan 90% van bijna $1200 naar ongeveer $100 zal ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld. ConsenSys richt zich volledig op de ontwikkeling op de Ethereum-blockchain en heeft veel van haar vermogen te danken aan de groei van deze cryptovaluta. Joseph Lubin zou daarnaast volgens geruchten de grootste hoeveelheid ETH-tokens ter wereld bezitten waarmee hij veel van de groei van het bedrijf zelf heeft gefinancierd. ConsenSys is dan ook naarstig op zoek naar manieren om geld te besparen, en gaat daarbij zelfs zo ver dat het een klein team heeft aangesteld om de hotel- en reiskosten van de organisatie te minimaliseren. Ook heeft ConsenSys zich de afgelopen maanden in toenemende mate opengesteld om financiering uit externe bronnen aan te trekken.

ConsenSys

ConsenSys werd in 2015 opgericht door Ethereum-medebedenker Joseph Lubin en is samen met Ethereum groot geworden. Met ruim 1100 medewerkers verspreid over 29 landen en een stuk of 50 Ethereum projecten onder haar hoede is ConsenSys het grootste blockchain bedrijf ter wereld. ConsenSys is onder andere bekend van projecten zoals Airswap, Metamask, SingularDTV en Gnosis.

Crypto-winter

ConsenSys is niet de enige crypto-organisatie die tijdens deze crypto-winter de broekriem moet aantrekken. Steemit, een op blockchain gebaseerd social media platform, ontsloeg kortgeleden nog 70% van haar medewerkers en ook het team van webcam-platform SpankChain heeft 60% van haar medewerkers moeten ontslaan. ETCDev, het belangrijkste ontwikkellaarscollectief op de Ethereum Classic blockchain sluit zelfs geheel haar deuren.

Bron: Breakermag

Inschrijven nieuwsbrief